Легендата на Аржентина Диего Марадона счита, че заслужава втори шанс да води националния отбор, подобно на бразилеца Карлос Дунга, който отново бе назначен за селекционер на Селесао.

"Аржентина няма треньор. Аз съм играл за националния отбор. След като Бразилия се обади на Дунга, защо от аржентинската федерация не звъннаха на мен", логично попита Дон Диего.

"Както и да е. Аз съм щастлив в Дубай и няма да падам на колене пред никого", продължи Марадона, който коментира и представянето на гаучосите на изминалото световно първенство.

"Не искам да съм суров към Сабея и играчите, но не мисля, че Аржентина спечели категорично и един мач. Може да намерите добри фази от играта, но ако търсим цял един мач, в който сме играли добре, няма да намерите такъв", добави легендата.

Съдбата на двамата специалисти е доста сходна. През 1986 година Диего Марадона извежда Аржентина до световния връх с капитанската лента. Осем години по-късно пък Дунга е капитан на Бразилия, която печели световното първенство в САЩ.

На Мондиал 2010 в Южна Африка лишените от опит национални селекционери достигнаха едва до четвъртфиналите, но четири години по-късно Дунга получи нова възможност да се пробва начело на Бразилия.