Ръководството на испанския колос Барселона публикува на официалната си страница в интернет всички суми по входящите и изходящи летни трансфери.

Каталунците са похарчили точно 157.25 милиона евро за нови попълнения, като най-скъпата покупка е привлеченият от Ливърпул луис Суарес. За уругваеца са платени точно 81.25 милиона евро, въпреки твърденията от Ливърпул, че сумата е от порядъка на 94 милиона евро.

От продадени футболисти през летния трансферен прозорец четирикратният европейски клубен шампион е спечелил почти 79 милиона евро. Така Барса е "на червено" по отношение на летните трансфери с около 78 милиона евро.

Президентът на "блаугранас" Хосеп Мария Бартомеу реши да разкрие финансовите параметри по направените сделки през лятото заради опетнения имидж на клуба по трансфера на бразилеца Неймар преди година.

Предшественикът на Бартомеу Сандро Росел бе принуден да хвърли оставка, след като се оказа че Барса е платил 86.2 милиона евро за кариоката, вместо обявените преди това 57.1 милиона евро.