Треньорът на Базел Паоло Соуса остана много разочарован след загубата при гостуването на Лудогорец от Шампионската лига късно снощи.

Той обяви на пресконференцията след мача, че всички фактори са били срещу неговия отбор, а освен това отбеляза, че неговите колеги са го уверили, че Серей Дие не е трябвало да бъде гонен.

„Моята позиция не бе добра да видя какво стана точно в ситуацията, в която Серей Дие бе изгонен. Не мога да преценя от това, което видях на терена. Това, което получавам отзиви от моите колеги е, че няма червен картон. Това със сигурност повлия на мача”, коментира Соуса.

„През първата половина на мача, когато имахме енергия успяхме да държим мача и да създаваме положения. През второто полувреме това се промени. Цялата линия трябваше да премине на втори план. Нашата съперници бяха много по-агресивни в атака”.

„Те успяха да създадат положения, но ние успявахме да се защитаваме добре. За съжаление при една контраатака получихме гол. Много съм горд от моите играчи за начина, по който играха. Много разочароващо бе да получим този гол във една вечер, в която всичко бе срещу нас. Сега се концентрираме върху следващия мач, който ще се стремим да се представим силно и да спечелим”.

„Ние имаме още шансове да се класираме. Силите са изравнени. С Ливърпул сме с равни шансове. Дори в днешния мач, когато всичко бе срещу нас, ние се стремяхме да победим. Реал Мадрид е най-добрият в групата и се отличава от останалите отбори в групата. Не бяхме изненадани от Лудогорец. Бяхме наясно с тяхната игра. Бяхме неприятно изненадани от начина, по който се стекоха нещата.”

„В следващия мач ще се стремим да покажем нашето истинско лице. Надявам се и някои играчи да са на линия след две седмици, за да ни помогнат да спечелим срещу Лудогорец. В Шампионската лига трябва да играеш страшно добре и се надявам през следващата седмица това да се случи”, каза още Пауло Соуса.