Интер врътна равенство 1:1 в повторния дебют на Роберто Манчини, в голямото италианско дерби срещу Милан. 

Сблъсъкът на "Джузепе Меаца" бе доста интересен през големи моменти, а освен това "Нерадзурите" демонстрираха агресивна игра в части от мача и се видя почерка на новия треньор.

Менес откри резултата при първата опасна атака на Милан в 23-ата минута, след като засече прекрасно полуниско центриране в наказателното поле, а в 61-ата минута Оби изравни след много точен удар около дъгата. Това бе дебютен гол за Оби в Серия "А". 

И двата тима удариха по една греда - Ел Шаарави за Милан и Икарди за Интер. 

След това дерби от 12-ия кръг Милан е 7-и с актив от 18 точки, докато Интер е 8-и със 17 точки в актива си.

Това обаче бе пети мач поред в Калчото, който Милан не познава вкуса на победата, което е доста притеснително за Пипо Индзаги. Интер също е в негативна серия, като тимът не познава вкуса на успеха в шампионата от 3 мача.

При малко повече късмет Милан можеше да стигне до успеха в последните секунди, но удар на Поли, който рикошира в крака на противников играч, мина на сантиметри покрай гредата.
 



Мачът започна на доста високи обороти и през първите минути и двата тима се стремяха да нападат, като се създадоха някои добри атаки още в началото.

В 6-ата минута Бонавентура и Менес отправиха остри центрирания в наказателното поле на Интер, но от тях не се стигна до нищо кой знае колко интересно.

Две минути след това Мунтари направи ужасна грешка и буквално подари топката на Икарди, който излезе сам срещу Диего Лопес, но не успя да го преодолее. Испанският вратар на "Росонерите" с брилянтна изява успя да спаси вратата си от чист гол, след като застана точно на пътя, на топката и с крак изби кълбото.

В 10-ата минута Паласио центрира за Икарди в наказателното поле, но топката се оказа прекалено висока за аржентинеца.

Точно три минути след това Интер стигна до още един шанс. От дистанция Гуарин отправи страховит удар, като затрудни максимално Лопес. Стражът на Милан обаче се справи и този път.

След няколко минути застой Менес стреля изключително неточно от фаул на около 30-35 метра, от вратата на Интер.

В 23-ата минута Менес откри изненадващо резултата за Милан. Ел Шаарави центрира полувисока топка в наказателното поле, а французинът по прекрасен начин засече кълбото от точката на дузпата с крак и матира Ханданович, като насочи топката в обратния ъгъл.

Това бе и първият добър шанс за Милан от началото на срещата.

Голът на "Росонерите" сериозно разстрои играта на Интер и през следващите минути "Нерадзурите" изобщо не показваха представянето от първите минути през които създадоха няколко положения.

Играта пък се поразкъса през заключителния четвърт час от първото полувреме и головите положения липсваха. В крайна сметка Милан стигна до минимална преднина от един гол.

Второто полувреме започна активно за Интер, но стигайки до наказателното поле на противника "Нерадзурите" просто имаха проблем с липсата на идеи какво точно да направят.

В 53-ата минута Лопес се справи безупречно след остро центриране в наказателното поле.

Точно минута след това Бонавентура бе на косъм да удвои преднината на своя отбор.

Той отправи удар от малък ъгъл, а топката се отклони от Ранокия и придоби интересен фалц. В крайна сметка кълбото мина много близо покрай далечната греда.

Интер отговори с прострелно центриране на Нагатомо при което се стигна до рикошет и Интер спечели корнер.

Кузманович от близка дистанция обаче пропусна, като Лопес успя да отрази удара му. След това се стигна до разбъркване в наказателното поле на Милан и Икарди би над вратата.

В 61-ата минута Интер стигна до изравнителен гол чрез Оби. Той отправи много точен удар в долния ляв ъгъл на вратата, на Диего Лопес. Ударът му бе от дъгата и с голяма прецизност прати топката в обратния ъгъл на стража на Милан. 

Вместо Интер да се активизира след изравнителния гол темпото на игра поспадна през следващите минути.

В 75-ата минута Ел Шаарави направи непростим пропуск, след като сам срещу Ханданович със силен удар нацели горната греда.

Три минути след това Хонда изненада Ханданович, но в удара му нямаше никаква сила.

В 80-ата минута Икарди също пропусна страхотен шанс. Той нацели горната греда от точката на дузпата, след като се обърна и отправи удар.

Малко след това Ел Шаарави получи топката в наказателното поле и тръгна да лъже противников играч, като същевременно имаше трима футболисти на Милан, които бяха сами. В крайна сметка ситуацията бе опропастена.

В 88-ата минута Гуарин направи страхотен пробив и навлезе в наказателното поле, но Сапата го спря прекрасно с чист шпагат и предотврати много сериозна опасност.

В последните секунди Милан пропусна уникална възможност. Поли отправи хубав удар от няколко метра, който рикошира в крака на противников футболист. В крайна сметка обаче кълбото премина на сантиметри покрай страничната греда и излезе в корнер. 

МИЛАН - ИНТЕР 1:1
1:0 Менес 23'
1:1 Оби 61'

МИЛАН: Лопес, Мексес, Сапата, Рами, Де Шильо, Есиен, Мунтари (73 - Поли), Менес, Бонавентура, Торес (73 - Хонда), Ел Шаарави

ИНТЕР: Ханданович, Нагатомо, Ранокия, Додо, Жуан, Кузманович, Гуарин, Оби (72 - Ернанес), Ковачич, Паласио, Икарди (89 - Освалдо)