Наполи се изложи много лошо пред своите фенове днес, след като изпусна почти спечелен мач и врътна 3:3 у дома срещу Каляри в среща от 12-ия кръг на Серия "А".

По нищо не изглеждаше, че нещата ще се развият така за домакините, тъй като те имаха доста добър аванс от 2:0, който пропиляха, но дори и при равенство 2:2 отборът на Рафа Бенитес стигна до преднина от 3:2, която не успя да задържи до края.

Още в 11-ата минута Игуаин бе изведен сам срещу вратаря и не сгреши, а след точно половин час игра от началото на мача Инлер удвои преднината на Наполи.

Стражът на гостите изби топката с коляно и тя попадна в швейцареца, който с топовен удар от 30-ина метра матира стража на сардинци и удвои аванса на своя тим.

Ибарбо и Фариас обаче върнаха Каляри в играта след изравнителни голове в 38-ата и 47-ата минути и по този начин резултатът вече бе изравнен. 

Първият с удар на 3-4 метра пред малкото наказателно поле реализира, а Фариас се възползва от неразбирателство между трима футболисти на Наполи и от един метър вкара топката на далечната греда, след като преди това имаше центриране в наказателното поле. И двата гола дойдоха след груби грешки на домакините в отбрана.

Де Гузман обаче върна Наполи в играта, след като в 62-ата минута вкара красив гол с глава, след като засече прекрасно центриране на Маджо и прати топката в далечния ъгъл на вратаря, но само пет минути след това гостите изравниха.

Фариас реализира, след като Кулибали направи много глупава грешка и позволи топката да му бъде отнета малко след наказателното поле, след което Ибарбо отправи ниско центриране пред малкия пеналт и голмайсторът за гостите вкара.

След този мач Наполи е 3-и с 22 точки и е на цели 9 пункта от Юве.