Милан - Интер, мач от 31-ия кръг на Серия "А", стадион "Сан Сиро", Милано, събота, 21:45 часа българско време

Прогноза на Gol.bg:

Супердербито на 31-ия кръг на Серия "А" между Милан и Интер противопоставя първите два тима в класирането, а според мнозина специалисти именно този сблъсък между градските съперници ще реши и съдбата на титлата през този сезон, тъй като разликата помежду им е само две точки в полза на тима на Масимилиано Алегри.

Това ще бъде 154-ият сблъсък между двата тима за първенство, като Интер води с 56 на 48 победи, а 49 пъти двата тима са завършвали наравно.

Никой отбор в Серия "А" не е побеждавал Милан повече от Интер. Победното попадение на Златан Ибрахимович в предния мач бе гол номер 200 за "росонерите" срещу "нерадзурите" в сблъсъците в Серия "А", но пък шампионите са се разписвали срещу този съперник 215 пъти до момента.

Милан и Интер не са завършвали наравно в последните 12 дербита, като "нерадзурите" водят със 7 победи срещу 5 за "росонерите". Четири от успехите на "червено-черните" пък бяха с по 1:0.

В последните пет дербита бяха показани общо шест червени картона.

Един срещу друг излизат най-доброто нападение (Интер - 56 гола) срещу най-добрата защита (Милан - 22 допуснати гола).

Интер пък спечели 12 от 15-те си мача под ръководството на Леонардо. "Нерадзурите" взеха 37 точки от 15 мача в Серия "А" начело с бразилския си треньор, докато с Рафа Бенитес начело тимът взе само 23 от 15 двубоя.

Интер спечели четири и загуби един път, когато Лусио не бе в игра, а Милан би два пъти и загуби веднъж без Ибрахимович, като и двамата футболисти са наказани за предстоящия сблъсък.

Вероятни състави:

Милан: Абиати, Абате, Неста, Тиаго Силва, Дзамброта, Гатузо, Ван Бомел, Зеедорф, Боатенг, Пато, Робиньо

Резерви: Амелия, Йепес, Антонини, Емануелсон, Фламини, Касано, Берета

Контузени: Индзаги, Амброзини, Бонера

Наказан: Ибрахимович

Интер: Жулио Сезар, Майкон, Ранокия, Киву, Санети, Тиаго Мота, Камбиасо, Снайдер, Пандев, Пацини, Ето'о

Резерви: Кастелаци, Матераци, Кордоба, Нагатомо, Харджа, Станкович, Милито

Контузен: Самуел

Наказан: Лусио

Прогноза: Милан - Интер 1:2