Легендарният защитник на Ливърпул Фил Томпсън е притеснен сериозно за състоянието на отбора.

Той каза пред "Мирър", че отборът има много сериозни проблеми и те не опират просто от отсъствието на Даниел Стъридж, който е контузен в момента.

Томпсън игра за Ливърпул в периода между 1971-1984 година, като за този период от време изигра за отбора 340 мача. 

"Единственото нещо, което в момента върви в полза на Ливърпул, е че така наречените големи отбори не се представят на ниво. Погледнете просто какво прави Саутхямптън в момента, така че от гледна точка на това отборът още си има своите възможности", каза Томпсън, цитиран от изданието.

"Въпреки това обаче коефицентите не лъжат и е трудно да се предвиди кога ще дойдe следващата победа на отбора. На отбора ще му бъде изключително трудно с оглед на липсата на точки, добра форма и самочувствие".

"Както казах в събота, проблемите в Ливърпул са много по-дълбоки от травмата на Стъридж. Дори когато той се завърне тимът ще изпитва много сериозни трудности.

"Следващите пет седмици ще са критични за тима. Това ще бъдат едни пет големи седмици за Брендън Роджърс и Ливърпул. Футболистите, които той привлече, до момента, разочароват, но въпросът е какво ще прави през януари? В отбора пристигнаха една камара футболисти, но просто може би трябваше да бъдат привлечени по-малко, но по-класни играчи", завърши Томпсън..