Преотстъпеният от Манчестър Юнайтед на Спортинг Лисабон португалски национал Нани продължава със силното си представяне за клуба в Шампионската лига.

Toй вкара за пореден път в най-комерсиалния турнир, след като снощи се разписа при успеха над Марибор в Лисабон с 3:1. Това бе негов 4-и гол от 5 мача в турнира през настоящото му издание.

Отборът му събра с успеха 7 точки и вече е 2-и в Група "G" с 2 точки пред Шалке. Симеон Славчев очаквано не попадна в групата на домакините, след като не му се гласува доверие.

"Лъвовете" откриха резултата още в 10-ата минута, когато Джеферсън напредна от ляво и пусна топката за Мане, който от близка дистанция я вкара във вратата.

В 35-ата минута Нани получи топката в наказателното поле при което първият му удар бе блокиран, но кълбото отново се върна в краката му и след серия от финтове той реализира.

В 42-ата минута Марибор успя да върне един гол, след като Джеферсон си заби ефектен автогол след центриране на Меяц.

Второто полувреме започна с много сериозно закъснение от 50 минути заради проблем с осветлението, а след подновяването на играта Спортинг оформи крайния  резултат, след като в 65-ата минута центриране на Марио бе свалено с глава от Нани за Слимани, който от близка дистанция нямаше как да сгреши.