Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини не бе на себе си от радост след инфарктния успех с 3:2 над Байерн у дома с който отборът има реални шансове да продължи напред в Шампионската лига.

Кун Агуеро бе героят на вечерта, след като вкара и трите попадения за "Гражданите" в мача, а две от тях бяха в 85-ата и продължението след края на редовното време.

"Винаги съм казвал и то преди тази вечер, че Кун е един от най-добрите играчи в света, един от най-добрите нападатели", обяви чилиецът на пресконференцията след мача.

"Той игра много добре тази вечер, но мисля, че и отборът игра много добър футбол, особено през второто полувреме".

"Когато изоставахме в края на първата част бе много трудно за нас. Ние обаче работихме здраво след почивката и в крайна сметка пресирахме противника и създадохме шансове на Агуеро, които той реализира".

"Трябва да изпълним дълга си в тези два мача. Вече спечелихме първия, но предстои и среща с Рома. Ще се опитаме да победим и тях. Ние също така зависим от това какво ще се случи между Байерн и ЦСКА Москва, но като цяло е по-важно да си свършим първо ние работата, а след това да гледаме какво се е случило в другия мач".

"Сигурен съм, че успехът на Байерн ще даде голяма увереност на отбора ми".

"Не можем обаче във всеки мач да допускаме по два гола, защото това прави задачата ни да спечелим много трудна. Не мисля обаче, че това бе най-драматичният мач в моята кариера. По-скоро бе емоционален, но не и драматичен. Бе една много важна за нас среща от която зависеше продължаването ни напред в турнира".