Новият треньор на Интер Роберто Манчини проявява много сериозен интерес да привлече в редиците си нападателя на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси, твърди британското издание "Телеграф".

Специалистът искаше да привлече холандския национал преди 2 години, когато бе начело на Манчестър Сити, но тогава загуби битката с "Червените дяволи" и опитният нападател акостира на "Олд Трафорд".

Сега обаче бъдещето на холандеца в отбора не излежда толкова розово, макар мениджър на тима да е неговият сънародник Луис ван Гаал.

Ван Перси има проблем с формата, при това сериозна. Проблем пред Интер да го привлече може да се окаже бонуса в договора на холандеца за лоялност, който е на стойност 10 милиона паунда.

Холандецът успя да докосне топката само 13 пъти по време на успеха с 2:1 над Арсенал и е вкарал само три гола под ръководството на Ван Гаал от началото на сезона.

Манчини пък иска да вземе в Интер доказан голаджия и смята, че холандецът ще му свърши перфектна работа, но не е ясно, дали подобен трансфер би бил възможен за момента.

Юнайтед иначе купи Ван Перси за 24 милиона паунда от редиците на Арсенал и ако реши да го продава клубът едва ли ще успее да възстанови повече от 10 милиона паунда за нападателя.