Тръст "Синя България" скочи на собственика на Левски Тодор Батков.

Председателят на тръста Васил Колев обяви, че някои от феновете искат отбора да бъде изхвърлен във "В" група само и само да се отърве от адвоката.

"Тодор Батков е най-големият виновник Левски да се намира в това положение. Преди време Христо Йовов каза нещо доста вярно. Батков е властен човек, обича да се налага и да го прави показно. Може би смята, че така упражнява контрол. Според мен така само руши доверие. Ако изобщо има някакво останало доверие. За мен важни са две неща.

"Първото е, че преди да се оттегли на теория, той трябва да се оттегли на практика. Не трябва да взема решенията еднолично. Ако това се случи, оттеглянето му като чисто формален акт ще е много близо. Това е и нашата стратегия. Да се оттегли на практика от едноличното управление на клуба. Вторият важен момент е оттеглянето му да не бъде за сметка на Левски.

"В отчаянието си много фенове са стигнали до идеята, че е добре да минем през "В" група, само и само него да го няма. Според мен обаче трябва да се опитаме да направим така, че Батков да не повлече със себе си и Левски.

"Да не го разруши, оттегляйки се. Да, Левски няма да загине, ще се въздигне отново, но все пак ще изгубим няколко години от живота си по пътя към върха", каза Колев, цитиран от ТВ7.

Запитан на въпрос дали Левски има комплекс от ЦСКА след шестте поредни загуби във вечното, той отговори: "Всякакви комплексари си съчиняват всякакви глупости. Левски никога не може да има комплекс от споменатия отбор, защото е безспорният господар на дербито.

"Чисто статистически ЦСКА може да има серия добри резултати и нищо повече. Ама щом на някого му харесва да говори за комплекси. Скоро ще се види кой кой е", добави Колев, а после отрече той да е натопил ЦСКА през 2008 г., когато лицензът на "червените" беше отнет.