Треньорът на Литекс Красимир Балъков изрази задоволство от ремито 2:2 срещу Левски на "Герена", макар да призна, че е искал победата.

„От двете страни може да се каже, че са загубени две точки. Исках да спечелим днес, но съм доволен и на точката”, каза старши треньорът на Литекс Красимир Балъков.

„Мисля, че си разделихме по едно полувреме. Първото беше за Левски. Психологията във футбола се показва, че когато играеш със страх, започнеш да се притесняваш на терена, което не е нормално, както ние след гола ни. Може би прекалено рано вкарахме. Левски нямаше какво да губи, хвърли се напред, вкара ни след няколко ситуации и ние не можахме да се намерим”, каза Балъков.

„Второто полувреме мисля, че ние контролирахме повече нещата на терена, въпреки че визуално може да е изглеждало, че Левски повече”.

Кирил Десподов отбеляза изравнителния гол за Литекс и Балъков изрази задоволството си от това, но предупреди да го „вдигаме” и да го държим здраво на земята, защото все още е много млад.

„Търсехме постепенните атаки и контраатаките. Неслучайно съм го пращал в Германия да се лекува, той се отблагодарява. Само ще посъветвам всички медии и ние включително, тоя млад футболист да го държим здраво на земята, защото имаме много такива примери. Той е изключителен титуляр, но трябва да се развива. Не е готов още да започва от самото начало”.

„Във футбола за жалост е така. Ако не можеш да контролираш мача като цяло, трябва да променяш нещо. В началото схемата беше 4-4-2 с Асприля отпред и Кристиян /Малинов/ вляво. После трябваше да прекроим схемата, за да заздравим средата на терена и да нямаме тия пролуки, които имахме първото полувреме”.

„За нас всеки мач е финал”, добави старши треньорът на Литекс.