Ливърпул - Стоук Сити, среща от 13-ия кръг на Висшата лига, стадион "Анфийлд". 17:00 часа българско време.

Групата на Ливърпул за мача: 

Вратари: Миньоле, Джоунс

Защитници: Манкуийо, Ловрен, Морено, Туре, Енрике, Шкъртел, Джонсън

Полузащитници: Джерард, Хендерсън, Коутиньо, Стърлинг, Лалана, Лукас, Маркович, Алън, Джан

Нападатели: Борини, Ламбърт

Контузени: Фланаган, Стъридж, Сусо, Балотели, Сако

Прогноза на Gol.bg:
Домакините са абсолютен фаворит за успеха в този мач, но отборът се намира в меко казано трагично състояние и не е ясно, дали ще стигне до трите точки срещу коравите "Грънчари".

Мениджърът на "Червените" Брендън Роджърс няма да може да разчита на контузените Фланаган, Стъридж, Сусо, Балотели и Сако, а отборът е беззъб в атака, тъй като разполага само с Борини и Ламбърт.

"Mърсисайдци" не познават вкуса на победата вече от 5 мача и положението в отбора е стигнало критична точка, а наставникът Роджърс е пред уволнение и ако серията продължи, тогава той със сигурност ще си тръгне от "Анфийлд".

Наставникът на гостите Марк Хюз се надява, че ще може да разчита на Бегович, Камерън и Бардсли, които страдат от вирус, но все пак има шанс да се възстановят преди срещата.

Асаиди пропуска мача, тъй като е собственост на "Мърсисайдци", докато Уилсън и Питерс може да се завърнат в игра, след като пропуснаха миналата среща на отбора си.

Моузес пък е твърдо аут заради контузия и няма да играе за гостите.

Добрата новина за домакините е, че на Ламбърт му върви срещу Стоук и вече е вкарал три пъти на "Грънчарите" в три от четирите си мача срещу тях. Стоук от своя страна няма победа в последните си 29 визити на "Анфийлд".

Тимът обаче е в по-добра форма от Ливърпул, който няма успех от 5 мача. Стоук е записал 1 победа за последните си 5 срещи от всички турнири. В последните 5 мача между двата тима пък Ливърпул има 3 победи, 1 реми и 1 загуба. Нашата прогноза е минимален успех за домакините.

Резултат: Ливърпул - Стоук 1:0