Съндърланд - Челси, двубой от 14-ия кръг на Висшата лига, стадион 'Стейдиъм ъф Лайт", 21:45 часа българско време.

Групата на Челси за мача: 

Вратари: Чех, Шварцер 

Защитници: Иванович, Коул, Аспиликуета, Бертранд, Тери, Кейхил

Полузащитници: Микел, Есиен, Рамиреш, Лампард, Мата, Шюрле, Де Брюйн, Азар, Вилян

Нападатели: Торес, Ба, Ето'о

Контузени: Луис, Ван Гинкел
Наказани: Няма

Прогноза на Gol.bg:
Челси е абсолютен фаворит за победата в този мач и "Сините" трябва да победят на всяка цена, особено ако се погледне статистиката в мачовете между двата тима.

Лондончани са спечелили последните си 8 двубоя срещу "Черните котки" на ниво Висша лига и се очертава днес да вземат 9-ата поредна победа в елитни сблъсъци.

Мениджърът на гостите Жозе Моуриньо ще може да разчита на Самуел Ето'о, който вече е възстановен от контузията си и попадна в групата за мача.

Бразилският бранител Давид Луис обаче е извън строя заради контузия, а Марко ван Гинкел също не попадна в групата, тъй като е трайно контузен.

Домакините обаче също имат своите кадрови проблеми и техният мениджър Густаво Пойет няма да може да разчита на Карлос Куеяр и Кийрън Уестууд.

Интересно е да се отбележи, че настоящият наставник на "Черните котки" е бивш футболист на Челси, при това бе една от звездите на отбора.

Той игра на "Стамфорд Бридж" в периода 1997-2001 година, след което премина в градския съперник Тотнъм, където и завърши футболната си кариера.

Домакините напоследък малко подобриха представянето си и за последните 5 мача от всички турнири отборът успя да запише на сметката си 2 победи, 1 равенство и 2 загуби.

Въпреки това обаче Съндърланд все още продължава да бъде на дъното в класирането и да има в актива си само 8 спечелени точки, но успокоителното за тима е, че е само на 5 точки от спасяващото 17-о място.

Челси от своя страна има 3 победи, 1 реми и 1 загуба за последните си 5 мача от всички турнири, като отборът е втори в таблицата във Висшата лига.

Днес гостите трябва да достигнат и до успех, за да запазят дистанцията с лидера Арсенал на 4 точки, тъй като едва ли "Артилеристите" ще сгрешат при домакинството си на Хъл.

Нашата прогноза за изхода на този мач е минимална победа с едно чисто попадение за Челси.

Резултат: Съндърланд - Челси 0:1