Челси вероятно ще преотстъпи египетското крило Мохамед Салах през януарския трансферен прозорец, пише английското издание "Мирър".

Според последни информации Евертън, Съндърланд, Куинс Парк Рейнджърс и Стоук Сити имат много сериозни мераци към фланговия футболист, който така и не успя да се наложи на "Стамфорд Бридж".

Египтянинът премина в Челси с големи очаквания от редиците на Базел, където бе звездата на отбора, но кариерата му в тима не потръгна особено добре и в момента той търка резервната скамейка.

Салах не е започнал като титуляр в мач от Висшата лига през този сезон и тепърва предстои да се разбере къде ще доиграе сезона под наем.

Моуриньо е на мнение, че 22-годишният футболист все още има бъдеще в отбора, като това е причината да не иска да го продава, а да го отдаде под наем, за да натрупа повече игрова практика и съответно самочувствие.

Самият играч няма да играе през януари в Купата на Африканските нации, тъй като Египет не успя да се класира за турнира.

Междувременно пък Евертън може да прекрати наема на Кристиян Атсу, за да вземе Салах, тъй като по правилно няма право да наеме двама играчи от друг клуб във Висшата лига.