Манчестър Юнайтед проявява много сериозен интерес да привлече в редиците си централния защитник на Атлетико Мадрид Диего Годин, твърди британското издание "Телеграф".

Мениджърът на "Червените дяволи" Луис ван Гаал смята, че уругвайският национал може да заздрави много сериозно отбраната на тима и е готов да го вземе в състава си през януари.

Отборът има изключително сериозни кадрови проблеми в защитен план и почти всички бранители на тима отсъстваха минимум за по месец през този сезон.

Опитният специалист искаше да привлече през лятото Матс Хумелс от Борусия Дортмунд и Томас Вермаелен, който обаче бе продаден на Барселона от Арсенал.

В крайна сметка след като опитите му и с двамата удариха на камък той взе в състава си Маркос Рохо от Спортинг Лисабон.

Специалистът обаче смята, че това не е достатъчно и иска опитен централен бранител през зимата, като уругваецът се вписва идеално в неговите планове.

Рон Влаар от Астън Вила също е вариант пред Ван Гаал. Още повече, че двамата се познават добре от националния отбор на Холандия.

Междувременно друго английско издание - "Дейли Експрес", твърди че Юнайтед е готов да извади 25 милиона паунда за стража на Тотнъм Юго Лорис.

Той е спряган за наследник на Давид Де Хеа, тъй като испанецът е силно желан от треньора на Реал Мадрид Карло Анчелоти за наследник на Икер Касияс. Спекулира се, че италианският спец ще отправи оферта от 30 милиона паунда през януари и това може да принуди "Червените дяволи" да привлекат френския вратар на "Шпорите".