Серията от 18 поредни мача в груповата фаза на Лига Европа без загуба за Тотнъм беше спряна в Истанбул. Бешикташ победи с 1:0 лондонския тим и завърши на първото място в група С на Лига Европа, изпреварвайки с 1 точка съперника си.

Мачът обаче бе един от най-дълго играните в историята на турнира. На два пъти осветлението на олимпийския стадион в Истанбул спираше. Срещата се проточи повече от 2 часа и 15 минути. Вторият токов удар дойде в добавеното време на мача.

През първото полувреме също имаше спиране на осветлението, което прекъсна срещата за 16 минути. Натрупали опит от първоначалното спиране, домакините се справиха по-бързо при втория токов удар.

Двата тима си разделиха по едно силно полувреме. Тотнъм беше по-добрия отбор преди паузата, но не стигна до гол. След почивката Бешикташ беше по-силния тим. Турците удариха греда, а след това Дженк Толсун отбеляза единствения гол в мача.


Тотнъм вече си бе осигурил класиране в следващата фаза, но се нуждаеше от точка, за да си гарантира и първото място в групта. Бешикташ също бе осигурил участието си напред, но победа би означавала първо място за турския тим.

Голямата новина за Шпорите в този мач беше завръшането в игра на Кайл Уокър. Защитникът излезе титуляр, като това беше първия му мач от 9 месеца насам. Десният бек лекуваше контузия в корема. Почетино продължи с ротациите за Лига Европа, като направи още 6 рокади в състава си в сравнение с отбора, който игра срещу Партизан в миналия мач от турнира.

Ворм, Кабул, Роуз, Таунзънд, Шадли започнаха срещата. Треньорът на домакините Славен Билич, също като колегата си обяви, че иска първата позиция и това е много важен мач за неговия тим. 

В началото Тотнъм имаше предимство във владеенето на топката. Това се прояви в няколко корнера и продължително разиграване, но нищо повече. В 11-ата минута на мача срещата бе прекъсната. Осветлението на олимпийския стадион в Истанбул изгасна.

Съдията Щефан Йоханесон събра двата отбора и ги прибра в съблекалнята. Турската публика обаче не изгуби състояние на духа и веднага извади мобилните си телефони, които осветиха цялата трибуна и я превърнаха в красива гледка. След 16 минути пауза, мача се поднови.

Мачът продължи от там, до където беше стигнал. Тотнъм атакуваше и създаде отлично положение. Юнес Кабул свали топката с глава към Роберто Солдадо, който от чиста позиция просто прати топката във вратаря Толга Зенгин. Испанският нпадател на Тотнъм пропиля и следващия си шанс.

Солдадо направи чудесно включвена в наказателното поле и получи топката от Дембеле, но удара му бе блокиран. Последва и отменен гол. Насер Шадли спокойно прехвърли вратаря, но попадението не бе зачетено, заради вдигнат флаг за засада. 

Въпреки всичката доминация на Тотнъм преди паузата, англичаните така и не стигнаха до гол. На почивката резултата бе 0:0, което бе добре дошло за турския тим. Треньорът Славен Билич направи смяна още на почивката. Атинч Нукан смени Ерсан Гулум в отбраната.

Второто полувреме обаче видя различна картина на терена. Бешикташ беше много по-целеустремен. Турците удариха греда в 58-ата минута. Юнес Кабул загуби топката и Тосун стреля много мощно, но право в напречната греда. Турците не трябваше да чакат дълго за своя гол.

В следващата атака Бешикташ поведе. Силно центриране отдясно стигна до далечната греда където Олчай Сахан отклони топката за Шахан Тосун, който от 3 метра я заби в мрежата - 1:0.

Тотнъм можеше много бързо да изравни и да се върне на първата позиция в групата. Центриране от корнер попадна у Солдадо, който за пореден път показа, че е в кошмарна форма и не уцели вратата от отлична позиция. Тотнъм все пак се поразбуди. Роуз бе следващия, който стреля към вратата на Бешикташ, но вратаря Толга Зенгин улови.

Бешикташ не спря да атакува. Керим Коюнлу имаше възможност да реши всичко с втори гол. Той се озова сам срещу вратаря, малко вляво от вратата, но удара му в близкия ъгъл уцели мрежата от външната страна. Още една добра атака на турците след това завърши с неточен удар.

Домакините вече усещаха победата и първото място, когато в началото на добавеното време на мача, осветлението отново изгасна. Имаше 2 минути и 30 секунди от минималното добавено време от рефера Йоханасон. Съдията отново прибра двата отбора в съблекалнята.


БЕШИКТАШ - ТОТНЪМ 1:0
1:0 Толсун

БЕШИКТАШ: Толсун, Куртулуш, Гюлюм (46 Нукан), Рамон, Франко, Соса, Шахан, Уйсал, Торе (84 Кобаяши), Фрай, Толсун

ТОТНЪМ: Ворм, Уокър (76 Капу), Кабул, Кирикеш, Роуз, Дембеле, Паулиньо (70 Ленън), Шадли, Таунзънд, Стамбули, Солдадо (69 Ламела)