Рома този път се възползва от поредното равенство на Ювентус и се доближи на 1 точка от лидера в Серия А. Успехът с 1:0 дойде много трудно и сложи край на серията от 2 месеца без поражение за Грифоните. 

Дженоа игра един час с човек по-малко, след червен картон на вратаря Перин. При нарушението в 29-ата минута вратаря направи и дузпа, която обаче резервата Ламана спаси с първото си въобще докосване до топката в кариерата си в Серия А.

Все пак Рома вкара гол, с който спечели. Попадението беше изключително - с ножичен удар на Раджа Наинголан преди почивката. След паузата Рома пропусна много положения. В добавеното време Дженоа вкара гол, който доста спорно бе отменен от съдията заради засада.

След последния съдийски сигнал се стигна и до пререкания между играчите. Въпреки това Дженоа загуби и остава с 26 точки, колкото имат още Лацио и Сампдория. Рома е с 35 точки.


След като Ювентус за пореден път не успя да спечели, за Рома това беше нов шанс да се доближи на точка от първата позиция. Съперник обаче беше не кой да е, а третия в класирането Дженоа. Грифоните нямаха загуба в последните 9 кръга, а в миналия победиха Милан с 1:0.

Вълците пък пропуснаха подобна възможност и миналия уикенд, когато направиха само 2:2 със Сасуоло в мач, в който губеха с 0:2 и завършиха с 10 души. А след това отпаднаха от Шампионската лига след поражение от Манчестър Сити у дома. Настроението на римляните не беше никак добро.

Даниеле де Роси бе наказан за Рома след червения картон срещу Сасуоло. Кастан и Балдзарети бяха с травми, а Тоти остана на пейката. Историята също не беше на страната на Рома. Вълците загубиха пет пъти в последните 6 гостувания на "Луиджи Ферарис", а за този мач нямаше фенове на Рома на трибуните, заради наказание.

Рома започна добре и Жервиньо върна топката към Ляич, който вместо да стреля, реши да подава и пропусна възможността. Дженоа пък поиска дузпа, след като Давиде Астори събори на земята Стураро. Следващият шанс се откри пред Жервиньо, който обаче видя как Перин спаси удара му и добавката на Пянич, а след това Ляич стреля над вратата.

Точно преди половин час игра дойде и ключов момент в мача. Рома направи контраатака и Нианголан изпревари вратаря Перин, който се хвърли в краката му. Дузпа и червен картон за стража на Дженоа. Наложи се резервния вратар Еудженио Ламана да влезе от пейката, за да направи своя дебют в Серия А.

Първото му докосване до топката обаче ще се помни, защото Ламана спаси дузпата изпълнена от Ляич. Резервният вратар на Грифоните след това спаси и удар на Наинголан. Белгийският национал обаче след това спечели битката с вратаря след невероятно изпълнение. Майкон центрира и Наинголан с невероятна ножица заби топката в мрежата - 1:0 за Рома.

От Дженоа бяха бесни на съдията, защото искаха играта да бъде спряна заради бурен шпагат на Ляич в изграждането на атаката. Дженоа обаче не се уплаши и Матри накара вратаря Де Санктис да спасява. На почивката треньора на домакините Гасперини смени Матри с Еденилсон. 

След почивката с човек повече на терена Рома контролираше по-добре двубоя. Положенията за домакините бяха много малко, а Рома имаше своите шансове да приключи интригата с втори гол. Майкон не спираше да дава отлични центрирания отдясно. Негово подаване в наказателното поле бе засечено от Ляич, но вратаря успя да спаси.

С течение на времето Рома създаваше все повече положения. Жервиньо се озова сам срещу вратаря след грешка на Ронкалия. Нападателят стреля с десния крак, но топката мина покрай гредата. В края на мача имаше още пропуски. Флоренци центрира отлично за Итурбе към далечната греда, аржентинецът стреля с глава, но пак не уцели вратата.

В добавеното време Дженоа помисли, че е изравнил резултата. След центриране от корнер топката бе отклонена от Бурдисо с глава и Ринкон заби топката в мрежата от няколко метра. Голът обаче бе отменен заради засада. Повторенията не бяха толкова убедителни, че има наистина засада. 

Това решение допълнително изнерви домакините, които и без това бяха недоволни от червения картон на Перин и ситуацията при гола на Рома. В края се стигна до сблъсъци между играчите на двата отбора, но се размина без ексцесии.