Ювентус ще посрещне новата година като първенец в Серия А след като победи с 3:1 Каляри в предпоследния си мач за 2013 г. Срещата беше изтеглена за четвъртък вечерта, заради мача на бианконерите срещу Наполи през уикенда за Суперкупата на Италия.

Юве вече има 4 точки аванс пред втория Рома, който има мач по-малко. Бианконерите са с 39 пункта, а Рома има 35.

Срещата премина изцяло под диктовката на шампионите. Те водеха с 2:0 още до 15-ата минута. Първо Карлос Тевес сложи край на сушата на нападателите на отбора напоследък. След това Артуро Видал увеличи на 2:0. В началото на второто полувреме Фернандо Йоренте направи 3:0. След това Каляри върна едно попадение. 


Отборът на Зденек Земан беше единствения в Серия А без победа у дома през сезона. Последният успех на сардинци въобще беше през октомври. Юве също не бе във форма, като направи равенства в последните си два мача. Това смали преднината на бианконерите в класирането само на 1 точка.

Треньорът Алегри можеше отново да използва Джорджо Киелини, който беше наказан за предишния мач, но пък Бонучи бе със санкция сега, а Бардзали все още лекува контузия. 

Още от първата минута стана ясно какво ще се случва в този мач. До третата минута вратаря на Каляри Крагано трябваше да спасява удар на Йоренте. В 4-ата Юве поведе. Центриране от корнер бе засечено от Киелини, а след като вратаря изби, Тевес бе точен с добавката за 0:1.

Буфон също трябваше да спасява. Той се намеси при удар на Екдал с глава. Надеждите на Каляри за обрат обаче бързо се изпариха. В 15-ата минута след като защитата не изби добре топката Артуро Видал я посрещна и се разписа с впечатляващ удар от разстояние. 

До почивката нямаше още голове, макар Ювентус да доминираше. Веднага след почивката бианконерите сложиха край на всяка интрига. В 51-ата минута Фернандо Йоренте заби трети гол. Той получи топката с гръб към вратата, обърна се финтира съперник и с хубав удар не остави шансове на Крагано.

Ювентус намали оборотите, а Каляри върна едно попадение. Косу центрира от фаул и Лука Росетини скочи най-високо, за да засече топката с глава. Това беше първи гол за Росетини от над 2 години насам и първи гол за Каляри, след като в последните 3 мача отбора не вкара попадение.

Юве можеше да вкара още попадения. Първо Перейра бе на сантиметри от гола, но Донса изби от голлинията. Вратарят Крагано отново бе спасител за своите след хубава атака с участието на Пирло и Лихтщайнер и завършена от Перейра. 

Резервата Алваро Мората също се включи в списъка с пропуските след хубав пас на Видал. Прехвърлящият удар на испанеца мина над вратата. 

В крайна сметка Ювентус спечели само с 3:1, а резултата можеше да е доста по-голям. Той обаче напълно задоволява бианконерите, които ще посрещнат 2015 г. на първото място.