Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини остана много доволен от успеха с 3:0 над Кристъл Палас.

След тази среща отборът вече се изравни по точки с лидера в класирането Челси.

"Вярвах, че ще спечелим този мач и винаги съм вярвал в победата на моя отбор", обяви чилиецът на пресконференцията след мача.

"Имахме нужното търпение, за да си освободим празни пространства. Не позволихме на Кристъл Палас освен това да ни направи нито една контраатака".

"Както бях казал, кoгато нашите халфове Туре, Фернандиньо и Насри се представят по своя нормален начин, тогава отборът отново ще играе по начина, по който обикновено го прави".

"Бях абсолютно сигурен, че ще вкараме гол в този мач и в края на крайщата ние успяхме да отбележим три попадения на един труден за побеждаване тим и да победим".

"Яя бе много критикуван в началото на сезона, но не бе той единственият играч, който не се показа в най-добрата си светлина тогава".

"Мисля, че сега всички играчи в халфовата ни линия се намират в добро състояние, особено Фернандиньо, Яя и Насри. Те играят редовно, а освен това Давид се върна след контузия в коляното".

"Титлата няма как да я спечелим през декември, но това е ключов месец. Може би преди месец-два никой не вярваше, че ще продължим напред в Шампионската лига и ще участваме в борбата за титлата, но ние винаги вярваме в това, което правим и работим здраво всеки ден. Именно поради тази причина и станахме шампиони", завърши Пелегрини.