Атлетико Мадрид постигна разгромна победа с 4:1 над Атлетик Билбао насред "Сан Мамес" в среща от 16-ия кръг на Примера дивисион.

Така "Дюшекчиите" се доближиха на 3 точки от втория в класирането Барселона и на 4 точки от Реал Мадрид, който е лидер, но има и мач по-малко заради участието си на Световното клубно първенство.

Успехът бе прекрасен реванш от страна на мадридчани за загубата им от Виляреал в миналия кръг.

Антоан Гризман пък показа, че вече започва да се отплаща за хвърлените 30 милиона евро, които струваше на клуба.

Младият французин заби хеттрик и бе основен герой при убедителния успех на отбора му.

Това е и трета поредна победа за Атлетико на стадиона, на Билбао.

И макар да бяха без Коке и Манджукич, шампионите показаха страхотно представяне.

Баските обаче първи вкараха гол, след като в 17-ата минута откриха резултата. Сусаета центрира от фаул, а Рико бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава бе безгрешен.

Още при първата си атака за второто полувреме обаче Атлетико изравни. Гризман засече много хубаво центриране на Хуанфран и възстанови статуквото.

В 53-ата минута гостите получиха и дузпа, като решението на рефера Ернандес Ернандес бе доста спорно. В ситуацията Тиаго Мендеш сякаш бе застъпен от Сан Хосе в наказателното поле, но въпреки протестите на домакините дузпа имаше и тя бе реализирана от Раул Гарсия.

В 73-ата минута Гризман се озова сам срещу вратаря, след като Гурпети се подхлъзна, и хладнокръвно реализира.

В 81-ата минута той оформи своя хеттрик и крайния резултат, след като получи пас от Раул Гарсия и не сгреши. Този гол обаче предизвика спорове, тъй като французинът бе в положение на засада.