Италианският Интер може да привлече под наем до края на сезона бранителя на Марсилия Дория, твърди френското издание "Екип".

20-годишният централен защитник е изпаднал в немилост под ръководството на Марсело Биелса и специалистът не го е пуснал нито веднъж през този сезон в игра за тима.

Френското издание отбелязва, че специалистът има голямо желание да преотстъпи кариоката, за да натрупа игрова практика и след това да се завърне на "Велодром" по-добре подготвен.

Поради правилата за финансовия феърплей пък Интер ще се стреми да се подсилва предимно с играчи под наем през януари, тъй като в противен случай може да го наруши.

Централният защитник може да бъде привлечен от Роберто Манчини, след като марсилци вече са го предложили на "Нерадзурите", както и на отбори от Бразилия и Испания.

Дория е национал на родината си Бразилия, като дебютира за "Селесао" през миналата година. Преди да премине в състава на марсилци той бе бетонен титуляр в Ботафого и изигра 60 мача и вкара 2 гола за тима за периода 2012-2014.