Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал обяви преди днешния мач срещу Нюкасъл, че единствено първото място във Висшата лига го интересува и не би се задоволил с нищо по-малко.

Към днешна дата "Червените дяволи" заемат третата позиция в класирането с актив от 32 точки, като тимът е на 10 точки от лидера Челси и на 7 точки от градския съперник Манчестър Сити, който е втори в подреждането.

"Не е важно да си първи по Коледа. Важното е да си първи след края на сезона", обяви Ван Гаал, цитиран от "Дейли Стар".

"В Холандия и Германия например коледни шампиони в момента са ПСВ и Байерн. Когато завършиш годината като шампион не е сигурно обаче, че ще завършиш сезона като такъв".

"Най-доброто постижение е да си шампион след края на сезона, защото нашата цел е именно такава - да спечелим титлата през тази кампания".

"Ние сме във футболен свят, където най-важното е да си първи. Брои се да си шампион след края на сeзона, а не по Коледа. Както казах вече, това е нашата цел".

"Бордът на директорите казва, че място в четворката е целта на отбора, но аз и играчите ми ще се опитаме да постигнем повече, отколкото се очаква от самите нас".

Ван Гаал също така защити решението си да остава на скамейката по време на мачовете, вместо да разконцентрира техническите лица и да им прилага психоатаки край тъчлинията, както правеше Сър Алекс, както последният призна в интервю.

"Не виждам това нещо да има такова влияние от моя страна, тъй като и самите играчи няма как да те чуят. Феновете от трибуните крещят толкова силно, че футболистите могат просто да не те разберат. Не мисля и, че мога да повлияя на съдиите. Ето защо винаги стоя на скамейката, след като може да науча играчите ми да четат играта сами. 

"Според мен това е много важно, тъй като по този начин те са по-ангажирани със самия мач и могат да вземат свои собствени решения. Това е като да възпиташ дете", завърши той.