Ювентус продължи от там, от където завърши осминафинала за Купата на Италия срещу Верона в четвъртък. Бианконерите отново разгромиха същия съперник у дома. Този път резултата бе 4:0. Така само в рамките на четири дни Старата госпожа вкара 10 гола на този съперник в две срещи, след като в четвъртък победи с 6:1.

По-сладкото за Юве обаче е, че отбора дръпна с 5 точки в класирането пред втория Рома. Бианконерите се възползваха от равенството на преследвача и вече имат солиден аванс в класирането. Юве има 46 точки след 19 кръга, а Верона остава близо до зоната на изпадащите с 21 точки - на 5 от последните 3.

Мачът бе решен още до 7-ата минута. След като за целия сезон Верона не бе пускала гол в първия четврът час на мачовете си, сега инкасира 2 попадения. В 3-ата минута Пол Погба за пореден път показа отличната си форма с мощен шут в ъгъла от 30 метра. Карлос Тевес увеличи на 2:0 след подаване на Мората.

След паузата Юве отново вкара 2 пъти. Първо Роберто Перейра увеличи на 3:0 с първия си гол за Ювентус в кариерата в Серия А. След това отново Тевес бе точен за крайното 4:0. 


Само няколко дни след като Ювентус разби същия съперник на същия стадион с 6:1 за Купата на Италия, сега двата тима се срещнаха отново, но този път в първенството. Верона никога не беше побеждавала в Торино в историята на Серия А. Единственият успех беше за Купата на Италия през сезон 1962-63. 

Имаше доста промени в двата тима. Наставникът на Юве Масимилиано Алегри не можеше да използва контузените Видал, Огбона, Бардзали, Асамоа и Ромуло. На вратата се завърна Буфон, в състава отново бяха Евра, Касарес, Пирло и Тевес. Алваро Мората запази титулярното си място от четвъртак, а Йоренте остана на пейката.

За Верона треньорът Андреа Мандорлини заложи на схема с петима в отбрана. Единствено оздравелия Лука Тони беше в атака за гостите, които направиха пет промени в отбора си. Това обаче не донесе желания резултат за Верона, защото до седмата минута гостите вече губеха с 0:2.

Още в 3-ата минута Пол Погба откри резултата. Французинът получи топката от Мората и с мощен удар от 30 метра я заби в долния десен ъгъл на Рафаел. Това беше седми гол на Погба за сезона, като единствено Карлос Тевес има повече за Юве през кампанията. Французинът се разписа във втори пореден мач срещу Верона, след като вкара и за купата.

След още четири минути резултата вече беше 2:0. Тевес, явно притеснен, че Погба може да го настигне по голове, също се разписа. Мората центрира отдясно, Погба остави топката за Тевес, който с мощен удар я заби във вратата за 2:0. През целия сезон до момента в първенството Верона не беше допускала гол в първите 15 минути на мачовете си, а сега инкасира 2.

Също като в четвъртък Юве не спираше да атакува и да търси головете. Андреа Пирло опита своя специалитет от пряк-свободен удар, но вратаря Рафаел се разтегна и изби топката, която отиваше под сглобката на гредите. Постепенно Юве намали темпото в предни позици, но продължи да диктува играта на терена. Само за първата част домакините отправиха 8 удара, от които пет в целта. Верона нямаше нито един точен за първата част.

В края на полувремето Юве натисна отново. Нов удар на Пирло от фаул срещна стената, но топката се върна у Касарес, който веднага стреля, но покрай вратата. Следващият шанс беше за Погба. Той се освободи на границата на наказателното поле, завъртя се и стреля добре, но Рафаел отново се намеси силно и предотврати гола.

След почивката ЮВе продължи да атакува. Добър пробив отдясно на Мората завърши с центриране към Тевес, но аржентинеца не успя да уцели вратата с удар с глава. Верона изглеждаше твърде апатично и личеше, че отбора на гостите вече се е предал и се е примирил със загубата. В 66-ата минута логичното се случи - Ювентус вкара трети гол.

Поредната добра атака на Ювентус завърши с отличен пас на Джорджо Киелини в коридор за Роберто Перейра. Аржентинецът само с едно докосване я прати под гредата в близкия ъгъл. Това бе втори пореден мач, в който Перейра се разписва. И двата срещу Верона. В предишните 22 мача аржентинецът така и не успя да намери вратата на съперника.

Четвъртият гол не закъсня. Четвърт час преди края Карлос Тевес увеличи още сметката си за сезона. Той получи топката в наказателното поле от Маркизио, обърна се и от малък ъгъл промуши удара си между краката на вратаря за 4:0. Тевес вече има 13 гола от 18 изиграни мача в първенството за сезона. Той е и топстрелеца в Серия А до момента.


ЮВЕНТУС - ВЕРОНА 4:0
1:0 Погба 3
2:0 Тевес 7
3:0 Перейра 66
4:0 Тевес 74

ЮВЕНТУС: Буфон, Касарес, Бонучи, Киелини, Евра, Пирло, Маркизио (79 Падоин), Погба, Перейра (76 Пепе), Мората, Тевес (84 Джовинко)

ВЕРОНА: Рафаел, Мартич, Рафа Маркес, Маркес, Родригес, Бривио, Сала (63 Савиола), Тахцидис (76 Халфредсон), Греко, Христодопулос, Тони