Лудогорец загуби с 0:1 от Унион Берлин първата си контрола от лагера на отбора в Испания. Двубоят се играе на стадион "Санта Мария Поло" в Малага. Единственото попадение в мача заби Полтер през първото полувреме.

До този момент Лудогорец изигра две контроли, които се проведоха в Турция. Там "орлите" паднаха от Гройтер Фюрт с 1:0 и завърши наравно 1:1 с руския Динамо Москва.

Отборът на Унион Берлин е на 10-о място във временното класиране на втора Бундеслига с актив от 24 точки (6 победи, 6 равни мача и 7 загуби).

Срещата започне с положение за германците, които се възползваха от грешка на Георги Аргилашки, но в последния момент Александър Барт се намеси решително.

Отговорът на Лудогорец бе силен удар на Абел Анисе, но в аут. В 14-ата минута Унион вкара. Тогава се получи разбъркване в наказателното поле на "орлите" след изпълнение на ъглов удар и Себастиан Полтер успя да опъне мрежата на Аргилашки за 0:1.

Лудогорец можеше да изравни веднага, но Кишада от чиста позиция стреля в аут. След половин час игра с пропуск се отчете и Вандерсон.

В 36-ата минута последователно Себастиан Ернандес и Козмин Моци можеха да вкарат, но Хаас демонстрира класа и не позволи топката да посети вратата му. Малко преди края на полувремето Лудогорец създаде нов шанс, но Кишада изпусна.

Второто полувреме започна с нов шанс за разградчани, но Мисиджан стреля в аут. Последва и тупалка на Христо Златински, но до гредата.

След час игра Унион можеше да забие нов гол, но Чворович се намеси решително и отрази удар на Ерол Зежнулаху. Последваха множество смени и за двата отбора, което накъса сериозно играта, а темпото падна.

В 79-ата минута Стевън Скжибски стреля опасно, но Иван Чворович спаси. До края на мача не се случи нищо запомнящо се и Унион стигна до победата.

ЛУДОГОРЕЦ - УНИОН БЕРЛИН 0:1

Голмайстор: Полтер (14)

Лудогорец: Георги Аргилашки, Йордан Минев, Козмин Моци, Александър Барт, Александър Василев, Светослав Дяков, Абел Анисе, Вандерсн, Себастиан Ернандес, Дани Абало, Жуниор Кишада

Унион Берлин: 1. Даниел Хаас, 2. Кристофър Киринг, 4. Роберто Пунчек, 7. Бенямин Кьолеер, 18. Мартин, Кабилански, 23. Себастиан Полтер, 24. Стевън Скжибски, 27. Ерол Зежнулаху, 28 Кристофер Тримел, 29. Михаел Паренсен, 37. Тони Лейстнер