Първата ракета на българския тенис Григор Димитров този път не успя да скрие разочарованието си, след като отпадна на 1/8-финалите на Australian Open от Анди Мъри по доста нелеп начин.

Нашето момче водеше с 5:2 в четвъртия сет, но неговият противник направи невероятен щурм и с 5 поредни гейма обърна нещата в сета и спечели мача.

"Няма да крия разочарованието си, бесен съм. Когато играеш мач като този не мислиш за абсолютно нищо друго", каза Григор на пресконференцията след срещата.

На въпрос за съдийските грешки - неотсъдената точка от ас и неотсъдената точка за сетбол, Гришо каза, че това са неща, които са част от играта.

"Явно е било писано нещата да се случат по този начин. Когато става на въпрос за тези неща, те са част от играта. Не мисля, че ситуацията с преиграната точка при 5:2 бе решителен момент. Това бе наистина странно отсъждане, защото той отигра топката и тя излезе в аут. Вече дори не си спомням цялата ситуация, тя просто остава в миналото".

"Дали е било възможно да се справя по-добре? Да, можеше да направя това в някои ситуации, но това изобщо не оправдава крайния изход на мача".

"Имах ясен тактически план и знаех какво точно трябва да направя в този мач. Чувствах се спокоен на корта и знаех, че съм имал и други подобни мчове в миналото".

"Познавам добре съперника и знаех какво мога да очаквам от него. Дали е трябвало да рискувам или не, това вече е друга история".

"Анди посрещаше много добре, а моят сервис просто не бе на нивото, на което исках да бъде. Мисля, че това до голяма степен се оказа разликата в мача. Когато се замислите, предимството ми в четвъртия сет бе само един пробив и това изобщо не ти гарантира спечелване на сета. Анди е един от тенисистите с най-добрите ретури и поради тази причина трябва да внимаваш много къде сервираш", каза още Григор.