Ювентус се откъсна на 8 точки пред втория Рома, след като победи с 2:0 у дома Киево. Бианконерите записаха 38-и пореден мач у дома без поражение в Серия А. Старата госпожа обаче има мач повече от втория Рома, който по-късно тази вечер играе срещу Фиорентина.

Отличен мач за Юве за пореден път изигра Пол Погба. Французинът вкара първия гол, а след това бе замесен и във второто попадение. Първото полувреме завърши без голове, въпреки многото положения за Ювентус. Чак след паузата Юве откри. В 60-ата минута Погба се разписа с хубав удар от дистанция.

Четвърт час преди края след поредното добро отиграване и удар на Погба, вратаря Бисари изби и Щефан Лихтщайнер бе най-бърз, за да се разпише с добавката за крайното 2:0. Благодарение на победата Юве има 49 точки от 20 изиграни мача в първенството. Киево остана в зоната на изпадащите с 18 пункта.


Ювентус започна мача с 5 точки аванс на върха в класирането и с възможност да увеличи преднината си на 8 преди мача на Рома довечера с Фиорентина. Бианконерите бяха в отлична форма след спада около Коледа и Нова година. Тимът на Алегри спечели последните 3 мача във всички турнири, а в последните 2 вкара 10 гола.

Киево пристигна в Торино останал в зоната на изпадащите, след победата вчера на Каляри. Летящите магарета никога не бяха печелили срещу Ювентус в Торино. Те имаха само 1 победа в 23 мача срещу бианконерите в историята на Серия А. Все пак тима от Верона нямаше загуба в последните 4 гостувания в първенството (2 победи и 2 равенства).

Треньорът на Юве Масимилиано Алегри не можеше да използва Андреа Пирло, който беше с настинка и не можеше да играе. В атака Алваро Мората бе предпочетен пред Фернандо Йоренте. Зад гърба им действаше Перейра, а Артуро Видал се завърна в игра след като пропусна последните мачове. За Киево само Палоски бе в атака. 

Още в началото Ювентус натисна. Погба отне топката от Кофи на границата на наказателното поле, Евра центрира към Видал, който от добра подиция с глава не уцели вратата. Малко след това Юве пропусна нов шанс. Киелини скочи най-високо при един корнер и засече с глава, но не уцели вратата.

В същата атака Погба потанцува с топка в краката, подаде на Евра на фланга и той центрира към Перейра. Изглеждаше, че това ще е сигурен гол след като Перейра засече от няколко метра, но вратаря Бисари успя да избие в корнер. Перейра имаше още един шанс в 13-ата минута. Тевес изведе добре в коридор Касарес, който центрира, но удара от въздуха на Перейра срещна тялото на Фрей.

Първият опит на Тевес да вкара не закъсня. Аржентинецът получи топката в наказателното поле и стреля с десния крак. Бисари изби в корнер. Киелини обаче беше най-опасният играч на Юве преди паузата. Нов негов удар с глава след корнер не намери целта. Първият голям шанс за Киево бе в 22-ата минута. След центриране от фаул топката стигна до Гамберини на далечната греда, но удара му бе неточен.

Касарес стигна до аутлинията и центрира, Мората с глава засече топката към далечната греда, но не уцели вратата. След това страхотен удар на Видал бе избит с юмруци от вратаря Бисари в ъглов удар. Киелини получи трети шанс след корнер. Защитникът отново скочи най-високо, но този път точния му удар бе избит над гредата от вратаря.

В края на полувремето мача бе спиран няколко пъти, след тежки сблъсъци между играчите. Най-сериозният бе когато Фрей и Евра си удариха главите и защитника на Киево бе изнесен на носилка.

След почивката Маркизио опита силен удар от дистанция, но топката профуча покрай гредата. След това Бонучи сбърка с едно подаване и прати топката у Бирса, който веднага подаде на Палоски. Нападателят от своя страна отклони за Бота, но аржентинеца пропусна от чиста позиция. Това положения постресна малко Юве и домакините увеличиха оборотите.

Погба изведе добре на фланга Евра, който центрира за Видал, но удара на чилиеца не намери вратата. Ювентус стигна до пробива в 60-ата минута. Пол Погба бе автор на попадението. Французинът финтира Кофи и с много силен удар с левачката заби топката до гредата. Това бе четвърти пореден мач, в който Погба вкарва гол. 

Погба бе замесен и във тория гол за Ювентус. Той подаде топката наляво за Падоин, който центрира в наказателното поле. Погба скочи и овладя с крак много трудната топка, а след това веднага стреля мощно от воле. Вратарят Бисари изби, но Лихтщайнер бе най-бърз за добавката - 2:0.

След това Маркизио стреля силно от разстояние, Бисари изби, а Лихтщайнер пак беше първи до топката, за да засече, но първо удара му не беше точен, а освен това беше отсъдена засада на швейцареца. Шут на Мората бе блокиран от защитник. 


ЮВЕНТУС - КИЕВО 2:0
1:0 Погба 60
2:0 Лихтшайнер 74

ЮВЕНТУС: Буфон, Касарес, Бонучи, Киелини, Евра (73 Падоин), Маркизио, Погба, Видал (62 Лихтщайнер), Перейра (86 Пепе), Мората, Тевес

КИЕВО: Бисари, Фрей (45 Бираги), Даинели, Гамберини, Зуканович, Бирса, Кофи, Хетемай, Скелото, Бота (63 Меджорини), Палоски (76 Пелесиер)