Лацио победи Милан за втори път в рамките на 3 дни. Орлите надвиха 1:0 съперника си на четвъртфинал за Купата на Италия и ще играят на полуфиналите. Римляните бяха цяло полувреме с човек по-малко, заради червения картон на Лорик Кана. Съдията Роки пък отмени два гола на Милан.

Единственото попадение в мача вкара Лукас Билия от дузпа в края на първата част. Лацио игра по-добре преди паузата и заслужено поведе. В рамките на 5 минути между 40-ата и 45-ата обаче Лорик Кана си изкара два жълти картона и бе изгонен. След почивката Милан бе по-активния тим.

Росонерите имаха няколко положения за гол и дори два пъти пратиха топката в мрежата. При първата ситуация, съдията видя игра с ръка на Пацини преди завършващия му удар. В добавеното време пък Черчи бе изведен сам срещу вратаря и реализира, но страничния съдия вдигна засада.

Загубата бе четвърта за Милан от 6 изиграни мача през 2015 г., като отбора спечели само веднъж в тези срещи. Лацио пък е първия тим, който се класира на полуфинал в турнира. Орлите ще играят срещу победителя от сблъсъка Наполи - Интер. 



Само преди 3 дни тези два отбора играха един срещу друг в Серия А. Тогава Лацио спечели 3:1 в Рим и задълбочи кризата на росонерите. Милан имаше само един успех от началото на 2015 г. и той беше за Купата на Италия на осминафинала срещу Сасуоло. 

Според пресата това беше последен шанс за Филипо Индзаги да спаси поста си. Смята се, че треньора на Милан е пред уволнение заради слабите резултати. Добрите новини за него бяха връщането в тима на Де Йонг и Хонда. Извън игра обаче бяха Бонавентура и Ел Шаарави.

Това предопредели промените в атака за Милан. Джампаоло Пацини водеше триото, а от двете му страни бяха Черчи и Менез. На вратата застана Абиати, а в отбрана титуляри бяха Албертаци и Алекс. За Лацио също имаше ротации. Новото попълнение Маурисио застана в центъра на отбраната, а Клозе и Кейта водеха атаката.

Орлите започнаха по-добре мача. Първият шанс се откри след лошо отиграване на Милан. Абате сбърка един пас назад и това даде възможност на Клозе. Германецът се възползва от сходно положение в събота, когато вкара гол. Този път Клозе преодоля вратаря, но не уцели вратата. 

Следващото положение отново дойде след грешка на Милан. Този път Кейта се озова на добра позиция, но вратаря Абиати излезе от наказателното поле и поправи грешката на съотборниците си. Проблемите на Милан в атака си оставаха. Росонерите, които са свързвани с привличането на Матия Дестро от Рома, така и не успяваха да застрашат вратата на съперника.

Първият шанс за домакините дойде чак след половин час игра. Албертаци центрира отляво, Пацини отклони за Черчи, който овладя на гърди и стреля от воле. Вратарят Бериша обаче внимаваше и спаси. В последните минути на първата част дойдоха и интересните моменти.

Първо в 37-ата минута Лацио получи дузпа. Раду центрира в наказателното поле отляво и топката се удари в ръката на Албертаци. Той не успя да реагира, след като съотборника пред него скочи, но не стигна до топката. Съдията Джанлука Роки прецени, че това е дузпа. Лукас Билия застана зад топката и реализира хладнокръвно за 1:0. Халфът добави към трите гола, които има в Серия А този сезон.

В 40-ата минута дойде и първия жълт картон в мача. Получи го Лорик Кана за нарушение срещу Черчи. В последната минута на първата част Кана получи и втори жълт картон и бе изгонен. Този път Роки го предупреди за нарушение срещу Менез в гръб. Реферът обаче доста пресили с втория жълт картон, а Лацио остана с 10 души.

Първото добро положение след паузата бе за росонерите. Добро центриране на Абате отдясно бе засечено с плонж от Алекс, но топката профуча покрай гредата. Милан обаче беше доста по-агресивен и активен в атака. Хубаво центриране отдясно на Абате не беше засечено от Черчи и Пацини, които се разминаха. 

Милан вкара гол в 69-ата минута, който съдията Роки отмени. Джампаоло Пацини овладя топката на гърди в наказателното поле и мигновено се завъртя и стреля. Реферът обаче сигнализира за игра с ръка на нападателя. Пацини спря топката на гърди, а след това тя съвсем леко го закачи по ръката.

Лацио можеше да реши всичко 13 минути преди края. Тогава Кейта бе изведен отляво в наказателното поле и стреля силно по диагонала. Топката срещна страничната греда и се върна обратно в наказателното поле, но защитата на Милан се ориентира бързо и изчисти. 

Филипо Индзаги даде дебют на новото попълнение Сусо десетина минути преди края. Испанецът смени Албертаци. В добавеното време Милан вкара още един гол, който беше отменен. Алесио Черчи бе изведен зад защитата и прати топката в мрежата. Страничният съдия обаче вдигна флага за засада. Повторенията не убедиха, че такава имаше.

 


МИЛАН - ЛАЦИО 1:0
0:1 Билия 38 дузпа

Ч.К. Кана (Л) 45

МИЛАН: Абиати, Абате, Алекс, Рами, Албертаци (81 Сусо), Мунтари (51 Хонда), Монтоливо, Поли (79 Ван Гинкел), Черчи, Пацини, Менез

ЛАЦИО: Бериша, Конко (83 Перейриня), Маурисио (55 Баста), Кана, Раду, Онази, Билия, Пароло, Каталди (46 Новарети), Клозе, Кейта