Ръководството на ЦСКА отрече с декларация в официалния сайт на клуба, че е платило сериозна комисионна за привличането на румънския нападател Серджиу Буш.

Спортният юрист Георги Градев вчера публикува документ, от който става ясно, че "червените" са се задължили да преведат 80 хиляди евро на румънски агент при трансфера на Буш.

"Тези дни беше публикуван документ за комисионно плащане по привличането на състезателя Серджиу Буш в ЦСКА. Този документ е невалиден поради следната причина: само ден след неговото издаване Буш се е отказал от своя мениджър и е подписал за това съответния документ".

"Поради тази причина ангажиментът на ЦСКА към румънския мениджър е отпаднал, а той самият не е могъл да осъществи правата си и да изпълни задълженията си, произтичащи от съответния мениджърски контракт. Поради това ЦСКА не дължи нищо на румънския мениджър и това лесно може да се докаже с документи".

"Но дори документът да беше валиден, в него няма нищо нередно и осъдително. ЦСКА е придобил собствеността върху млад и перспективен състезател, чиято днешна цена надвишава многократно ангажимента по този договор".

"Известно е, че когато се осъществява трансфер на свободни агенти мениджърите имат право и претендират за съответно възнаграждение".

"Проблемът обаче не е в това. Проблемът е в продължаващата арогантност и алчност на група лица, които не само участваха в опита за фалиране на най-титулувания български клуб, но които и днес използвайки крадени документ, се опитват да продължат източването на любимия клуб и да сложат в джоба си поредните мръсни пари".