Капитанът на България Ивелин Попов направи доста интересно изявление след първия разговор, който е провел с националния селекционер Ивайло Петев.

"На първия ни разговор г-н Петев ми каза: „Попе, ти си моят капитан. Ще разчитам много на теб". С Ивайло Петев говорихме няколко пъти по телефона, а преди Нова година се видяхме в София. Видяхме се и в Анталия, а след първия ни лагер пътувахме заедно към София. Неговите думи бяха, че ще разчита много на мен за в бъдеще", сподели Попето пред "Дарик". 

Бившият футболист на Литекс продължи разсъжденията си около капитанската лента в представителния ни тим, която нерядко е била „ябълка на раздора”: 

"Аз наистина не мога да разбера как една капитанска лента може да създава такива проблеми. Ако има гласуване или г-н Петев определи друг да е капитан – за мен няма никакъв проблем.

"Отново по медиите се появи „новина”, че не съм искал да се явя на сбора за да не ми бъде отнета капитанската лента. Моля Ви, ако съотборниците ми изберат друг или пък треньорът определи такъв – нека така да е. Аз искам отборът да побеждава. Не виждам какъв е проблемът с капитанската лента”.

Попов разкри изцяло, ситуацията с отказа на Кубан Краснодар да го пусне за контролата с Румъния на 7 февруари:

"Треньорът и клубното ръководство решиха да не ме пускат. Можете дори да проверите, че нито един от националните състезатели на Кубан не е пуснат за среща на националните отбори.

"Когато националният селекционер Ивайло Петев и неговият асистент Алекси Желязков дойдоха в нашия лагер говориха с нашия треньор Леонид Кучук.

"Той им обясни как върви неговата програма за подготовката и че няма голямо желание да ме пуска. В края на разговора, Кучук каза: „Нито казвам "не", нито казвам "да"!”  

"На другия ден отново поговорих с него, но той бе категоричен, че всяка седмица има различна програма с различни натоварвания и ако отсъствам няма да съм готов за настоящия сезон. Още повече датата е неофициална за националните отбори и реши въобще да не ме пуска”.

Капитанът на България коментира и слуховете, че сам е поискал да бъде спрян от клубния си тим, за да не му бъде отнета капитанскта лента на предстоящият лагер на „трикольорите”: 

"Наистина в България се появяват такива информации и мисля, че е умишлено и някаква кампания. Аз винаги имам желание да играя за националния отбор. Има старши треньор, който преценява дали да бъда повикан за даден мач или не. Когато ме повика и е официална дата аз с радост ще се отзова.

"Когато датата е неофициална – клубът има правото да задържи всеки един футболист, както направиха няколко клуба, включително и моят. За съжаление това много-много не се коментира”, завърши Ивелин Попов.