Манчестър Юнайтед успя да преодолее четвъртия кръг на ФА Къп, след като в преиграването се наложи с 3:0 над четвъртодивизионния Кеймбридж.

В първата среща двата тима врътнаха реми с две нули, като предишния мач между тях бе една от най-слабите продукции на английския колос през настоящата кампания.

Този път обаче момчетата на Луис ван Гаал си свършиха работата, но холандецът пусна почти всичките си титуляри за целта.

Хуан Мата в 25-ата минута, Маркос Рохо в 32-ата минута и Джеймс Уилсън в 73-ата минута донесоха успеха на "Червените дяволи" в срещата.


Срещата започна с около 20-ина минути закъснения, тъй като рейсът, който превозваше гостите, бе попаднал в задръстване.

Гостуващият тим започна много силно мача и дори имаше перфектна възможност да стигне до попадение.

Елиът се възползва по най-добрия начин от груба грешка в отбраната на Юнайтед и излезе сам срещу Де Хеа. Ударът му обаче срещна страничната греда.

Домакините пък вкараха при първото си по-опасно положение, след като Фелаини свали топката с глава в наказателното поле за Мата и испанският национал от близка дистанция не сгреши в 25-ата минута.

В 32-ата минута гостите инкасираха и второ попадение, като в тази ситуация Рохо засече перфектно центриране на Ван Перси в наказателното поле и с глава прати топката в мрежата.

В самия край на първата част Руни опита да отправи доста хубав удар от границата на наказателното поле, но замисълът му не се получи и топката премина покрай вратата.

Второто полувреме започна с добро темпо за Юнайтед и в първите минути след подновяването на играта стражът на гостите трябваше да се намесва след коварен удар на Ван Перси.

В 63-ата минута пък холандецът бе намерен от Руни в наказателното поле, след което си спря топката на гърди и отправи тупалка, но този път гостите имаха късмет.

Десет минути след това Уилсън вкара трети гол за Юнайтед, след като получи пас от Ерера и залъга двама противникови футболисти, за да не остави шансове на противниковия страж от границата на наказателното поле. До края нямаше повече голове и резултатът остана непроменен.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - КЕЙМБРИДЖ 3:0
1:0 Мата 25'
2:0 Рохо 32'
3:0 Уилсън 73'

МАН ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Евънс, Рохо (81 - Йънг), Смолинг, Макнеър, Фелаини, Ди Мария (71 - Ерера), Блинд, Ван Перси (66 - Уилсън), Руни, Мата

КЕЙМБРИДЖ: Дън, Коулсън, Тейт, Нелсън (81 - Mилър), Чъдуик, Доналдсън, Чемпиън. МаКгийхън, Симпсън (61 - Кайкай), Елиът