Интер загуби с 2:3 гостуването си на Дженоа и е на път да се сбогува с плановете си за участие в Лига Европа. Хората на Роберто Манчини повеждаха на два пъти в резултата след голове на Маури Икарди и Родриго Паласио, но “грифоните” показаха, че са повече от корав отбор и след попадения на Леонардо Паволети, Максим Лестиен и Юрай Кучка изковаха победата. 

С нея Дженоа се изкачи на пето място в класирането и кръг преди края изглежда сигурен за Лига Европа. Интер пък има 52 точки и към момента е на осмото място. “Нерадзурите” все пак имат някакви шансове да играят в евротурнирите следващия сезон, но те са по-скоро в сферата на фантастиката. 

За целта тимът на Роберто Манчини трябва да спечели последната си среща от сезона срещу Емполи, а седмият Сампдория да не спечели повече от точка в мачовете с Емполи утре и с Парма след седмица. На всичко отгоре УЕФА и Футболния съюз на Италия трябва да потвърдят решението си Дженоа да не получи лиценз за евротурнирите. При това положение Интер ще бъде на 6-то място в крайното класиране, даващо право на участие в квалификациите на Лига Европа

________________________________________________________________________________________________________

Мауро Икарди смълча трибуните още в 19-та минута, когато засече с глава хубаво центриране на Ернанес. Перин не се намеси добре, а резултатът вече бе 1:0 за Интер. 

В тези минути страхотни спасявания на вратата на Интер имаше Самир Ханданович. Дори и словенският вратар обаче нямаше какво да направи в 24-та минута, когато Паволети опъна мрежата след прекрасно изпълнение от въздуха. Добрите изяви на домакините продължиха, но Паволети и Лестиен се отчетоха с нови пропуски. 

Те бяха наказани в 30-та минута, когато Интер поведе отново в резултата. Икарди се пребори с Бурдисо за една топка, подаде на Паласио, който останал сам срещу Перин нямаше как да сбърка - 2:1 за Интер. 

Малко след това Паволети тресна гредата, а цели два гола на Икарди бяха отменени заради засада.

Така се стигна до 41-та минута, когато Дженоа изравни след груба грешка в защитата на Интер. Ханданович и Ранокиа не се разбраха и буквално заложиха топката на Максим Ластиен, който на празна врата нямаше как да сбърка - 2:2. 

Събитията през второто полувреме не се промениха. Двата отбора продължиха да играят открит футбол с много положения и пред двете врати. Пропуски пред тази на гостите направиха Паволети и Ластиен, а на отсрещната крив мерник за Интер имаха Икарди, Паласио и Ернанес. 

В 75-та минута пък Марчело Брожович тресна гредата с хубав фалцов удар от около 15 метра. Мауро Икарди пък бе още по-разочарован в 83-та минута, когато засече с глава центриране отдясно, но топката мина на сантиметри от страничната греда. 

Мачът отиваше към равенство, когато в 89-та минута Юрай Кучка възпламени трибуните. Словакът надскочи бранителите на Интер при едно центриране отдясно и с глава остави безпомощен Ханданович за трети път в срещата - 3:2 за Дженоа. 

Буквално в последните секунди на срещата Мауро Икарди изскочи сам срещу Перин. Аржентинецът обаче се строполи на тревата, усещайки контакт от интервенция на резервата Ицо. Главният съдия обаче не посмя да отсъди дузпа. За повече нямаше време и Дженоа спечели трите точки. 

Дженоа - Интер 3:2 

0:1 Мауро Икарди 19’

1:1 Леонардо Паволети 24

1:2 Родриго Паласио 30

2:2 Максим Лестиен 41’

3:2 Юрай Кучка 89'

Дженоа: Перин, Ронцалия, Бурдисо, Де Майо, Ринкон, Бертолачи, Кучка, Еденилсон (93 - Тамбе), Лестиен (77 - Лаксалт), Паволети, Яго Фалке (83 - Ицо)

Интер: Ханданович, Д’Амброзио (87 - Пушкаш), Ранокиа, Жеан Жезус, Нагатомо, Ковачич, Медел, Брожович (77 - Шакири), Ернанес, Паласио (77 - Бонацоли), Икарди