Първата ракета на българския тенис при жените Цветана Пиронкова отпадна още в първия кръг на "Уимбълдън" за втора поредна година.

Въпреки това обаче Цвети даде всичко от себе си срещу една от най-добрите млади състезателки в тура - швейцарката Белинда Бенчич, но загуби с 6:3, 1:6, 3:6.

Не може да не се отбележи, че във втория сет нашето момиче получи травма в бедрото, но въпреки това доигра смело мача.

Мачът продължи 1 час и 55 минути, а противничката на българката се намира в изумително добра форма, след като спечели турнира в Ийстбърн, където на финала шамароса Агнешка Радванска.

Намиращата се на 22-ото място в света швейцарка започна мудно мача и това позволи на Пиронкова да дръпне с пробив и 3:0 гейма в първия сет, но в седмия гейм Бенчич върна пробива.

Веднага след това обаче Цвети достигна до нов такъв, а след това си взе подаването и така спечели сета.

Във втория сет обаче тя бе разпиляна от нейната противничка, която я проби в четвъртия и шестия гейм, а на всичкото отгоре и даде само един гейм.

Третият сет бе близо да се развие по подобен начин, след като с пробиви в третия и петия гейм Бенчич достигна до аванс от 5:1.

Пиронкова обаче съумя да върне един от пробивите и си взе подаването, за да намали на 3:5 изоставането си, но след това след кански мъки си загуби сервис гейма и така загуби и самия мач.