Милан се измъчи здраво срещу Емполи, но постигна победа с 2:1 в среща от 2-ия кръг на Серия "А", която се игра на "Сан Сиро".

Домакините поведоха първи с гол на новото попълнение Карлос Бака, който реализира дебютния си гол в 16-ата минута, а четири минути след това Сапонара изравни.

В 69-ата минута друго ново попълнение в атаката на "Росонерите" - Луис Адриано, донесе успеха на своя тим. 

Отборът от Милано обаче не впечатли с играта си, като дори гостите можеха да стигнат до крайния успех, ако си бяха вкарали положенията.

Tреньорът на домакините Синиша Михайлович направи три промени в сравнение със състава, който излезе срещу Фиорентина, като Сапата, Ночерино и Сусо излязоха като титуляри на местата на Ели, Бонавентура и Хонда.

В същото време Балотели бе в групата, но остана цял мач на резервната скамейка.


Срещата между двата отбора започна равностойно и през първите минути нямаше интересни ситуации пред двете врати. 

Първият гол обаче падна сравнително бързо, след като Бака реализира дебютния си гол за домакините в 16-ата минута след асистенция на друго ново попълнение - Луис Адриано.

Кариоката изведе с прекрасен извеждащ пас колумбиеца сам срещу вратаря и след това бившият голмайстор на Севиля преодоля стража на противника, за да отбележи. 

Радостта на домакините не трая дълго, тъй като Сапонара изравни в 20-ата минута.

Домакините загубиха топката на много опасна позиция и Макароне видя своя съотборник, който с отличен удар от 10 метра реализира.

В 23-ата минута Пуциарели можеше да направи обрата за гостите пълен след страхотна тупалка от дистанция, но топката прелетя малко над напречната греда.

Няколко минути по-късно Адриано бе на косъм от гол за Милан, но ударът му с глава бе уловен от Скорупски.

В 30-ата минута Макароне почти вкара! Ветеранът направи пробив през центъра на защитата на противника, но първият му удар бе спасен от Лопес, а секунди след това съдията вдигна флага за засада.

В 44-ата минута Пуциарели бе изведен добре от Макароне на идеална позиция за стрелба, но загуби баланс и това му попречи да отправи хубав удар, а в продължението отново той бе в светлините на прожекторите. Този път неговият удар мина на сантиметри покрай гредата.

След почивката гостите започнаха силно и Кроче отправи страхотна тупалка от 25 метра в 47-ата минута, но Лопес със сетни сили успя да избие.

През следващите минути темпото на игра сериозно поспадна и головите опасности пред двете врати на практика липсваха. 

В 65-ата минута Пуциарели пропусна страхотна голова възможност, след като от близка дистанция не успя да направи хубав контакт с топката и да се възползва от шанса си да вкара лесно попадение. 

В 69-ата минута все пак Милан стигна до попадение чрез Луис Адриано, след като засече по страхотен начин центриране на Бонавентура с глава и прати топката в мрежата на Скорупски.

До края срещата просто се доиграваше.

МИЛАН - ЕМПОЛИ 2:1
1:0 Бака 16'
1:1 Сапонара 20'
2:1 Адриано 69'

МИЛАН: Лопес, Антонели, Де Шильо, Сапата, Романьоли, Бертолачи (84 - Поли), Де Йонг, Ночерино (46 - Кучка), Сусо (55 - Бонавентура), Адриано, Бака

ЕМПОЛИ: Скорупски, Барба (80 - Коста), Руи, Тонели, Замбели, Кроче, Сапонара, Ел Хаджи, Желински, Макароне (62 - Мчелидзе), Пуциарели