Селекционерът на Холандия Дани Блинд не бе на себе си от разочарование след неочакваното домакинско поражение с 0:1 от Исландия в снощната евроквалификация, която се игра на "Амстердам Арена".

Това бе негов дебютен мач като наставник на "Лалетата", след като замени на поста Гуус Хидинк под чието ръководство отборът регистрира кошмарни резултати.

"Реалността е такава, че ще трябва да се борим за третото място. Това е опцията пред нас", обяви той на пресконференцията след срещата.

"В момента сме изправени пред много трудна задача. Имаме висока планина пред себе си и трябва да я изкачим. Със сигурност не съм си представял, че нещата ще се развият по този начин".

"Трябва да се опитам да стимулирам отбора, за да вземем възможно най-много точки до края на квалификациите. Това е от жизненоважно значение за нас".

"Отборът показа много голяма увереност преди срещата с Исландия, но знаех и преди това, че ни чака тежък мач. А и останахме с човек по-малко".

"Инди се държа меко казано непрофесионално и направи нещо, което бе в ущърб на целия отбор. Това бе повратният момент в срещата", коментира той глупавият червен картон на Бруно Мартинс Инди.

"Въпреки загубата мисля, че бях подготвил добре отбора", каза още той.