Барселона изнесе поредна лекция, този път на Рома, като размаза Вълците с 6:1 насред „Камп Ноу“ в предпоследния си двубой от група Е на Шампионската лига. 

Каталунците демонстрираха отново фантастичен футбол, като създадоха изключително много положения и зарадваха феновете си с отлични отигравания. Те играха с настроение и явно бяха вдъхновени от разгромния си успех над Реал Мадрид през уикенда. 

В основата на всичко естествено бе триото Неймар, Суарес и Меси, като последните двама вкараха по два гола. Триумфът гарантира първото място на тима в групата с 13 точки. 

Гостите изпуснаха дузпа в края, но след това вкараха, като загубата не е фатална за тях, тъй като след равенството бежду БАТЕ и Байер Леверкузен (1:1), Вълците останаха на второ място с 5 точки и при победа над тима от Беларус в последния кръг, ще се класират за елиминациите на турнира. 


Домакините започнаха с максимално силен състав. Томас Вермаелен старнира в защита, а Лео Меси действаше в атака заедно с намиращите са в отлична форма Луис Суарес и  Неймар. За гостите Даниеле де Роси не успя да се възстанови за мача и тройката в центъра бе Наинголан, Кейта и Пянич. 

Още в началото стана ясно, че за Вълците предстоят трудни минути. В 4-ата Меси получи пред наказателното поле, финтира съперник и стреля опасно с левия крак, но Шченсни се хвърли и успя да избие. 

Две минути след това топката се окажа в мрежата на гостите след извеждащо подаване зад отбраната и пас за намиращия се пред празната врата Меси, но попадението бе отменено заради много спорна засада на бразилеца. 

Гостите отговориха с абсолютно чисто положение, при което Джеко бе оставен зад защитата и стреля с глава, но прати топката над вратата. Италианците играеха с много високо изтеглена защита от вратата и това бе добре дошло за домакините. 

В 15-ата минута Дани Алвес избяга зад гърба на бранителите и пусна вляво към Суарес, който вкара на празна мрежа. Това бе неговият 4-и гол в турнира и 16-и за сезона. 

Докато се чудеха какво става, Вълците получиха и второ попадение, което бе истински шедьовър. Неймар и Меси размениха няколко бързи паса, след което Суарес изведе аржентинеца зад защитата и той технично прехвърли вратаря за 2:0. Така той вкара 7-ия си гол за кампанията и първи от 20-и септември насам. 

Последваха по-спокойни минути, в които каталунците предпочитаха да задържат повече топката. Това даде възможност на италианците малко да отдъхнат и да изнесат играта по-напред, но без да стигат до опасни положения. Едва в края на полувремето те създадоха известно напрежение в наказателното поле на съперника, но нито едно не бе чисто. 

В 44-ата минута Барса вкара още един разкошен гол. След корнер топката бе подадена към Неймар, който центрира, последва избиване, но право на крака на Луис Суарес, който от въздуха по диагонала, стреля неспасяема в далечния ъгъл. 

Втората част започна с опасен шут на Неймар, който бе избит с мъка от Шченсни. Гостите отговориха с хубава комбинация, при която след бърди пасове Яго Фалке бе изведен отлично в наказателното поле, леко вляво, но ударът му бе избит от Тер Стеген. 

Барса обаче се забавляваше и скоро стигна до 4-и гол. Поредната отлична комбинация минала през Неймар и Суарес, завърши с пас вдясно за Меси, който подаде успоредно на голлинията и Пике реализира без проблеми. 

Кошмарът за Рома обаче нямаше край. Само 3 минути по-късно Меси бе изведен добре и стреля, Шченсни спаси удара, но при добавката на аржентинеца беше безпомощен. 

Последва фаулцов удар на Неймар, който мина съвсем близо до далечната греда, преди в 76-ата минута домакините да получат и дузпа, която бе отсъдена за нарушение на току що влезлия Учан срещу Неймар. Бразилецът изпълни лошо и Шченсни отби, но резервата Адриано стигна пръв до топката и с мощен удар я заби под гредата – 6:0. 

След това Меси пропусна да оформи хеттрика си, когато бе изведен на чиста позиция, но прехвърлящият му удар бе избит от вратаря на Рома. 

В 82-ата минута и гостите стигнаха до дузпа, когато Вермаелен се препречи на Джеко. Босненецът стреля в левия ъгъл, но Тер Стеген се хвърли и майсторски изби. В последните секунди обаче, Джеко се реваншира за пропуска си и вкара с глава почетния гол за гостите. 

Барселона – Рома    6:1

1:0    Суарес 15
2:0    Меси 18
3:0    Суарес 44
4:0    Пике 56
5:0    Меси 59
6:0    Адриано 77
6:1    Джеко    91

Барселона: Тер Стеген, Дани Алвес, Пике (56 Бартра), Вермаелен, Алба, Бускетс (46 Сампер), Ракитич, Сержи Роберто (64 Адриано), Меси, Суарес, Неймар
Рома: Шченсни, Майкон, Рюдигер, Манолас, Дин, Наинголан (46 Итурбе), Кейта, Пянич (75 Учан), Флоренци (58 Ванкьор), Фалке, Джеко