Удинезе извъртя равенство 1:1 на засилилия се към Европа Милан насред "Сан Сиро".  "Росонерите" разочароваха с играта си и не показаха нивото от предишните мачове, в които разбиха Интер (3:0) и Палермо (2:0). Удинезе водеше на почивката с гол на игралия през миналия сезон в червено-черната фланелка колумбиец Пабло Армеро. Милан опита да обърне мача, но стигна само до изравнителен гол на Мбайе Нианг.


В Милано очакваха тимът на Синиша Михайлов да продължи силните игри от началото на година и да победи без особено напрежение 14-я в класирането Удинезе. „Росонерите“ обаче започнаха двубоя доста вяло и си изпатиха. След два пропуска на Теро и Кузманович, гостите изненадващо откриха резултата. По ирония на съдбата голът вкара Пабло Армеро, играл с червено-черната фланелка през миналия сезон. В 18-ата минута левият халф-бек на Удинезе опъна отблизо мрежата на бившите си съотборници.

Милан се стресна и тръгна в атака, но без особена идея пред вратата на гостите.  До звездата Карлос Бака рядко стигаха удобни топки, а далечните удари на Бертолачи и Нианг бяха далеч от целта.  Едва края на полувремето „росонерите“ намериха вратата. Шутът на капитана Монтоливо обаче бе спасен от вратаря Карнезис. Попадение на Бака пък бе отменено справедливо заради засада.

След почивката домакините продължиха ударно и в 48-ата минута изравниха резултата. Нианг получи топката в наказателното поле и с прецизен удар намери долния десен ъгъл на вратата.  В търсена на обрата Михайлович пусна в игра Марио Балотели. Италианецът даде отлична топка на Бака, който от няколко метра с глава може да вкара втори гол, но Карнезис спаси. Последваха нови опити с далечни удари, но Хонда и Балотели не успяха да превземат вратата на Удинезе.

Така Милан взе само точка от мача и остава на шесто място в класирането, но може да се отдалечи от петия Рома, който по-късно тази вечер е домакин на Сампдория.

Милан – Удинезе 1:1

Голмайстори:

0:1 Армеро 18

1:1 Нианг 48

Милан: Донарума, Абате, Алекс, Романьоли, Антонели, Хонда, Бертолачи, Куцка (48 Балотели), Бака, Нианг (61 - Боатенг)
Удинезе: Карнезис, Уагуе, Данило, Фелипе, Еденилсон, Баду, Лоди (63 - Гийерме), Кузманович, Армеро (73 - Видмер), Ридер (65 - Сапата), Теро