Собственикът на Интер Ерик Тохир се нуждае от нов бизнес партньор в собствеността на клуба, тъй като финансовите задължения стават проблеми.

След идването на индонезийския бизнесмен преди две години Интер обслужва кредити към банки в размер на 230 млн. евро. Отделно самият Тохир е отпуснал личен заем от 108 млн. евро. Клубът виси с още 68 млн. евро към други фирми и 11 млн. евро борчове към футболни клубове. Като се драсне чертата, сумата е 417 млн. веро, изчислява вестник "Газета дело Спорт".

В същото време приходите в Интер се равняват на около 200 млн. евро, което очевидно затруднява финансирането. Още повече, че участие в Шампионска лига през следващия сезон все още не е гарантирано.

Според информациите Тохир е наел фирма, която да му търси бизнес партньор за финансирането на Интер. Идеята е човек да влезе в клуба с малък пакет акции и да донесе свежи инвестиции.

Очаква се индонезиецът скоро да направи няколко бизнес срещи в Европа, като разговори ще има с банки в Лондон и Франкфурт. Тохир ще срещне и с бившия бос на клуба Масимо Морати, както и с настоящия треньор на отбора Роберто Манчини относно ситуацията в Интер.