Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Руни застана пред камерите веднага след поражението от Съндърланд с 2:1 и заяви, че шансовете на неговия тим за влизане в топ четири са намалели след тази загуба.

"Червените дяволи" са събрали 41 точки от 26 мача в Премиър Лийг, като това е най-лошият резултат за тях от създаването на Висшата лига. Юнайтед е на шест точки зад градския си съперник - Сити, а преднината на "гражданите" може да се увеличи още утре, когато посрещат Тотнъм на стадион "Етихад".
 
"Не създадохме достатъчно положения, не бяхме достатъчно агресивни и не се защитавахме добре при статичните положения. Резултата е разочароващ", каза 30-годишният нападател.
 
"Не играхме добре. Загубихме много втори топки и това ни костваше много, но трябва да гледаме напред".
 
"Има още много мачове, но сега става още по-трудно. Знаем, че е рано и има още какво да се случи, но да - Лига Европа също е шанс да се класираме в Шампионска лига. Това е турнир, в който не искахме да бъдем, но сме там и ще опитаме да го спечелим", заяви Руни.
 
"Червените дяволи" ще пътуват до Дания, за да се изправят срещу Мидтиланд в 1/16-финал за Лига Европа. Двубоят е в четвъртък от 20:00 часа.