Манчестър Сити победи Динамо Киев с 3:1 като гост в първа осминафинална среща от Шампионската лига. Головете за "гражданите" отбелязаха Серхио Агуеро и Давид Силва през първите 45-минути и Яя Туре в последната минута на срещата, а голът за домакините бе дело на Буялски, който се разписа в 59-тата минута.
 
Първото полувреме мина изцяло под диктовката на Сити и първият гол не закъсня. Още в 15-тата минута след изпълнение на корнер Серхио Агуеро щеше да скъса мрежата с бомбен шут с десния крак, а пет минути преди края на първата част Давид Силва удвои преднината на своите.
 
През втората част домакините върнаха едно попадение чрез Буялски, който в 59-тата минута с хубав шут отдалеч мушна топката в мрежата на "гражданите", а шутът му стана неспасяем, след като имаше рикошет в защитник на гостите. В самия край на двубоя Яя Туре се разписа с хубав шут отдалеч и окончателно сложи точка на спора
 
Така Манчестър Сити постигна ценна победа като гост и ще очаква по-спокойно реванша, който ще се състои на 15 март на стадион "Етихад".
 

 
Двубоят започна с домакински натиск и още във втората минута, след изпълнение на пряк-свободен удар, Динамо можеше да открие резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле на "гражданите", където стигна до Ярмоленко, който отправи силен удар към вратата, но Джо Харт изби - топката кацна на горната греда и излезе в ъглов удар, при който не последва нищо опасно.
 
Сити отговори с удар на Яя Туре, но 41-годишният Шовковски улови без проблем.
 
В следващите минути "гражданите" успяха да убият първоначалния ентусиазъм на домакините и изнесоха играта в по-предни позиции.
 
Четвърт час след началото на мача гостите откриха резултата! След изпълнение на корнер Туре се пребори за топката и я свали към Серхио Агуеро, който със страхотна тупалка с десния крак я прати във вратата на слисаните украинци.
 
Малко след това Агуеро изпусна да удвои аванса на своите. Той получи хубав пас от Давид Силва и стреля силно, но топката профуча покрай гредата на Динамо.
 
В средата на първата част Теодорчик от състава на домакините отправи далечен шут към вратата на Сити, но твърде неточен и топката напусна пределите на терена.
 
Украинците успяха да понатиснат десетина минути преди края на полувремето, но центрираните топки към наказателното поле на "гражданите" не носеха никаква заплаха за Джо Харт.
 
Сити започна да разчита на контраатаки и при една от тях Яя Туре се откъсна сам срещу вратаря, но бе под ъгъл и ударът му мина встрани от вратата.
 
Пет минути преди края на първата част Сити удвои преднината си! Отлична атака на "гражданите" отляво остави Серхио Агуеро сам, той пое топката и центрира в наказателното поле, където Давид Силва бе оставен непокрит и отблизо прати топката в мрежата на украинците за втори път.
 
До края не се случи нищо интересно и Манчестър Сити заслужено се прибра в съблекалнята с два гола аванс.
 
Второто полувреме Динамо Киев опита да натисне и да промени развоя на събитията, но Сити се бранеше отлично и не допускаше положения пред вратата си.
 
В 51-тата минута страхотен шут на Ярмоленко за малко не опъна мрежата на "гражданите", но след рикошет излезе в ъглов удар.
 
Малко след това Рахим Стърлинг се строполи в наказателното поле и гостите претендираха за дузпа, но съдията бе категоричен - няма дузпа.
 
Натискът на домакините през втората част даде резултат и в 59-тата минута Динамо намали резултата. Буялски отправи удар отдалеч и след рикошет в защитник на гостите топката стана неспасяема и опъна мрежата зад Джо Харт - 1:2!
 
В следващите десет минти Динамо всячески опитваше да изравни резултата, но удари на Мораеш, Ярмоленко и Гонзалез минаха встрани от вратата на гостите.
 
Четвърт час преди края на мача Сити можеше да сложи точка на спора, но Шовковски спаси своите, след няколко разбърквания пред вратата му.
 
Оставаха десетина минути, когато домакините изпуснаха най-чистото си положение за гол. Буялски отново се бе озовал на стрелкова позиция и отправи хубав изстрел, но Джо Харт показа завиден рефлекс и с една ръка изби топката.
 
В ответната атака пък гостите пропуснаха страхотно положение. Яя Туре беше оставен сам в малкото наказателно поле и с глава не успя да вкара топката в мрежата.
 
В последната минута Яя Туре довърши украинците и отбеляза страхотен гол от около 12 метра.
 
Динамо Киев - Манчестър Сити 1:3
 
Голмайстори:
 
0:1 Сехио Агуеро - 15'
0:2 Давид Силва - 40'
1:2 Буялски - 59'
1:3 Яя Туре - 90'
 
Динамо Киев: Шовковски, Данило Силва (Макаренко - 66'), Драгович, Вида, Качериди, Рибалка, Гармаш (Велозо - 31), Гонзалез, Буялски, Ярмоленко, Теодорчик (Жуниор Мораеш - 46')
 
Манчестър Сити: Харт, Клиши, Отаменди, Компани, Саня, Фернандиньо, Фернандо, Стърлинг, Туре, Давид Силва, Агуеро (Иеначо - 90)
 
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/JlJwG3m5uaY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>