Отборите на Лестър и Уест Бромич завършиха при равенство 2:2 в мач от 28-мия кръг на Висшата лига на Англия.
 
Гостите откриха резултата чрез Рондон(10'), но "лисиците" обърнаха развоя на мача през първото полувреме, когато се разписаха Дринкуотър(30') и Кинг в самия край на първата част. В началото на второто полувреме се разписа и Гарднър и оформи крайното 2:2!
 
През първата част Лестър започна по-активно, но в 10-тата минута гостите откриха резултата след хубав удар на Рондон. Все пак домакините намериха сили за обрат и с голове в 30-тата и 45-тата минута обърнаха развоя на срещата.
 
В самото начало на втората част Уест Бромич изравни от пряк-свободен удар чрез Гарднър. До края Лестър опита какво ли не, но гол така и не падна.
 
Така "лисиците" остават на върха в класирането със своите 57 точки, но още утре могат да бъдат изместени от Тотнъм, а Уест Бромич ще продължи да заема 13-тото място със събраните 36 пункта.
 

Двубоят започна с масирани атаки на домакините, но удари на Дани Дринкуотър и Джейми Варди не успяха да застрашат особено вратата на Уест Бромич.
 
Точно десет минути след началото на мача обаче страхотен пас на Дарън Флетчър изведе Рондон сам срещу вратаря и той шокира всички на "Кинг Пауър Стейдиъм", като откри резултата - 0:1!
 
Домакините опитаха да отговорят на предизвикателството, но гостите оказваха страхотна преса и затрудняваха неимоверно много своите домакини. Все пак при една от атаките Оказаки получи възможност да стреля от около 20 метра, но ударът се оказа твърде неточен.
 
В средата на първата част хубава атака сътворена от Дани Дринкуотър и Риад Марез изведе последния на страхотна позиция, но ударът му бе блокиран от защитник на гостите. Малко по-късно и Джейми Варди пробва своя късмет, но изстрелът му с глава бе спасен от Бен Фостър.
 
Половин час след началото на двубоя "лисиците" съумяха да изравнят. Дринкуотър получи една топка на около 4 метра от наказателното поле и стреля, при удара се получи невероятен рикошет и топката стана неспасяема - 1:1!
 
Домакините опитаха да обърнат развоя още през първото полувреме, но изстрел с глава на Варди срещна напречната греда и резултата остана непроменен.
 
В последна минута от първите 45 все пак "лисиците" стигнаха до пълен обрат. Хубаво центриране в наказателното поле и невероятен пас на Марез към Анди Кинг го остави сам на точката на дузпата и той със страхотен шут направи резултата 2:1!
 
Началото на второто полувреме бе страхотно и Уест Бромич изравни резултата. Гарднър застана зад топката при един пряк-свободен удар и бе безпощаден за 2:2!
 
В следващите минути изобилстваха сблъсъците и нарушенията по терена, а ситуации за гол липсваха.
 
Час след началото на мача "лисиците" натиснаха и удариха втора греда чрез Оказаки, който стреля от средна дистанция, но нямаше късмет.
 
Двубоят стана двуостър и положенията пред двете врати се нижеха едно след друго, но резултата оставаше непроменен.
 
Двайсет минути преди края Джейми Варди се пребори за една топка, нахлу в наказателното поле и стреля, но вездесъщият в този двубой Бен Фостър успя да избие с крак в ъглов удар.
 
В следващите минути натиска на "лисиците" се засилваше, но топката отказваше да навести вратата на Уест Бромич.
 
Малко преди края домакините изпуснаха поредно положение за гол. Дринкутър центрира в наказателното поле, но ударът на Морган бе спасен от за пореден път от Фостър.
 
В самия край на мача пореден пропуск за домакините направи Уйоа и резултата се запази.
 
Лестър - Уест Бромич 2:2
 
0:1 Рондон - 10'
1:1 Дринкуотър - 30'
2:1 Кинг - 45'
2:2 Гарднър - 49'
 

Лестър: Шмайхел, Могран, Хут, Симпсън, Фукс (Крей - 78'), Дринкуотър, Кинг,
 
Олбрайтън (Шлуп - 64'), Марез, Варди, Оказаки (Уйоа - 64')
 
Уест Бромич: Фостър, Олсон, Честър, МакАули, Доусън, Якоб, Гарднър,
 
Флетчър, Сисеньон, Бераино, Рондон
 
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/QxUBDdAR8NY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>