Барселона - Арсенал, мач-реванш от осминафиналите на Шампионската Лига. Стадион "Ноу Камп", начало 21.45 часа.


Групата на Барселона:
Вратари: Валдес, Пинто
Защитници: Дани Алвеш, Максуел, Абидал, Милито, Бускетс
Полузащитници: Адриано, Кейта, Масчерано, Шави, Иниеста, Афелай, Жефрен, Тиаго
Нападатели: Педро, Меси, Вия, Боян
Контузен: Пуйол
Наказан: Пике


Групата на Арсенал:
Вратари: Алмуня, Шчесни
Защитници: Джору, Клиши, Ебуе, Гибс, Косиелни, Скилачи, Саня
Полузащитници: Фабрегас, Уилшър, Насри, Росицки, Денилсон, Диаби, Аршавин
Нападатели: Бендтнер, Шамак, Ван Перси
Контузени: Сонг, Уолкът, Вермаелен, Фабиански



Прогноза:  След края на първия мач между двата отбора, настроението в двата лагера не можеше да бъде по-различно. Арсенал ликуваше, докато Барселона напусна "Емирейтс" с наведени глави. Разбира се, начинът по-който се стигна до  2:1 на "Артилеристите" и изненадващата победа донякъде оправдаха тези реакции. Трезвият анализ обаче показва, че този резултат е всичко друго, но не и достатъчен на Арсенал да се чувства спокоен. Ако се гледа формата на двата отбора, Барса не би трябвало да има никакви проблеми да заличи такъв пасив.

Каталунците имат рекордни 20 поредни победи като домакини на своя Ноу Камп във всички турнири, като Барса спечели и трите си мача в груповата фаза на Шампионската Лига. Включително и срещу "Черната котка" Рубин Казан.

 През уикенда Пеп Гуардиола даде почивка на няколко от ключовите си футболисти и това също трябва да се отрази благоприятно на отбора. Малък проблем може да бъде единствено отсъствието на титулярната двойка централни защитници Карлес Пуйол и Жерард Пике.

След триумфа срещу Барса, Арсенал няма много поводи за радост и идва в този мач с доста сериозна психологическа травма. Отборът пропусна възможността да сложи край на 6-годишната суша за трофеи, губейки драматично от Бирмингам за Карлинг Къп. През уикенда пък стигна само до 0-0 срещу Съндърланд в първенството и не успя да се възползва от грешните стъпки на Манчестър Юнайтед.

Известна доза оптимизъм може да е завръщането на капитана Сеск Фабрегас, както и изненадващо бързото възстановяване на Робин ван Перси. Двама от най-ключовите играчи обаче липсват - Тио Уолкът и Алекс Сонг.

Преди мача Арсен Венгер призна, че Арсенал ще трябва да се защитава през повечето време. Той обаче бе категоричен, че защитата на отбора е добра, като посочи 7-те сухи мрежи в последните 11 мача от първенството. Малка подробност обаче е това, че Барселона не е  Съндърланд, Стоук или Уигън, а Лео Меси е малко по-талантлив футболист от Рори Делап, Асамоа Гиян или Шарл Н'Зогбия.

Резултат: 3:1