Манчестър Юнайтед спечели като гост дербито от 31-вия кръг на английската Висша лига срещу Манчестър Сити с 1:0. Голът падна през първото полувреме и бе дело на младия нападател на Юнайтед Маркъс Рашфорд.
 
В началото на срещата Сити можеше на два пъти да открие резултата след удари на Хесус Навас, но първият бе неточен, а вторият бе спасен с вещина от Давид Де Хеа. Така се стигна до 15-тата минута, когато младокът Рашфорд порази вратата на Сити и донесе така ценните три точки за своя отбор.
 
Второто полувреме протече под диктовката на "гражданите", но те така и не успяха да се разпишат. Най-чистото положение за тях дойде в 66-тата минута, когато Серхио Агуеро с глава разтресе гредата на вратата на Юнайтед.
 
Така Манчестър Юнайтед събра 50 точки във временното класиране и остава на шесто място, като се изравни с 5-тия Уест Хям и е само на точка от Манчестър Сити, който остава на 4-то място със своите 51 пункта.
 

Двубоят започна в спокойно темпо и в първите минути никой от двата отбора не успя да вземе инициативата.
 
Пет минути след началото на срещата домакините имаха възможност да открият резултата. Стърлинг проби отляво и центрира към Агуеро, който обаче не успя да се пребори за топката, но тя все пак се озова в Хесус Навас, той отправи хубав шут от воле, но коженото кълбо премина на сантиметри от десния страничен стълб на вратата на Юнайтед.
 
Десет минути по-късно отново Навас бе замесен в интересна ситуация пред вратата на "червените дяволи". Той получи топката в наказателното поле и стреля силно към вратата на Юнайтед, но Давид Де Хеа изби в ъглов удар.
 
Четвърт час след началото на мача младокът Рашфорд откри резултата. Хуан Мата изведе нападателя на червените, той преодоля Демикелис и с техничен удар препарира Джо Харт за 0:1!
 
В следващите минути "гражданите" опитаха да се върнат в двубоя, но така и не успяваха да създадат чисто положение пред вратата на "червените дяволи".
 
В края на първата част Рашфорд получи топката отляво, проби навътре и бе съборен в наказателното поле от Мартин Демикелис. Съдията остана безмълвен, а при повторенията се видя, че може би дузпа имаше. Последва спречкване между футболисти на двата отбора, но всичко се размина без последствия.
 
Второто полувреме започна ужасно за Сити и отборът трябваше да се лиши от услугите на Джо Харт, който се контузи нелепо и бе заменен от Вили Кабалеро.
 
"Гражданите" можеха да изравнят в 53-тата минута, но резервата Бони не успя да стреля добре с глава и топката не бе проблем за Давид Де Хеа.
 
В следващите десетина минути срещата се поуспокои и темпото на игра спадна.
 
В 66-тата минута Сити изпусна най-доброто си положение за гол в мача. Яя Туре се бе озовал сам вдясно и центрира топката в наказателното поле. Серхио Агуеро не беше на възможно най-добрата позиция, но стреля с глава и нацели левия страничен стълб на вратата на Манчестър Юнайтед.
 
Натискът на "гражданите" се засилваше, но гол така и не падаше. Юнайтед се бранеше отлично и не позволяваше на домакините да се разпишат.
 
Фернандо пробва удар с глава десетина минути преди края, но изстрелът бе твърде неточен и топката излезе в аут.
 
Пет минути преди края на мача гостите отново имаха претенции за дузпа, но реферът Майкъл Оливър подмина и тази ситуация. Фернандиньо препречи пътя на Марсиал и той се строполи в наказателното поле, но съдията беше категоричен - няма дузпа!
 
До края на срещата домакините опитаха да отбележат, но удари на Агуеро и Яя Туре не намериха целта.
 
 
 
Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:1
 
Голмайстор:
 
0:1 Маркъс Рашфорд - 15'
 

Манчестър Сити: Джо Харт (Кабалеро - 48'); Бакари Саня, Мартин Демикелис (Бони - 53'), Мангала, Гаел Клиши; Фернандиньо, Яя Туре; Хесус Навас, Давид Силва, Рахим Стърлинг (Фернандо - 36'); Серхио Агуеро
 
Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа; Матео Дармиан (Фосу-Менса 83'), Крис Смолинг, Дейли Блинд, Маркос Рохо (Валенсиа - 62); Морган Шнайдерлин, Майкъл Карик, Джеси Лингард, Хуан Мата (Швайнщайгер - 70'), Антони Марсиал; Маркъс Рашфорд
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/EuSVn8Pz2EY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>