Над 3000 фенове на Ливърпул ще подкрепят отбора си при визитата на Виляреал на стадион "Ел Мадригал" днес от 22:05 часа в първи полуфинал на Лига Европа. Английското нашествие започна още вчера, като и домакините също ще се опитат да превърнат събитието в незабравима фиеста.

За целта на публиката ще бъдат раздадени на входовете безплатно 20 хиляди жълти шалове. Наред с това от Виляреал обявиха, че ще почетат паметта на загиналите 96 привърженици на Ливърпул в трагедията на "Хилзбъро" през април 1989 година.

Сблъсъкът се очертава като изключително интересен, тъй като тимът на Марселино Гарсия Торал е безгрешен у дома в Лига Европа - спечели всичките си 6 мача на "Ел Мадригал" през кампанията, като най-впечатляващи бяха успехите с 2:0 над Леверкузен и 1:0 над Наполи.

В същото време Ливърпул все още няма загуба на международната сцена този сезон - 5 победи и 7 равенства, но спечели само едно от петте си гостувания. Основна заплаха за вратата на Миньоле ще бъде Седрик Бакамбу, който изригна с 4 гола в последните 2 мача.

Вече има 9 в Лига Европа и е на второ място при голмайсторите след Ариц Адурис от Атлетик Б (10). Но така или иначе невероятният обрат, който червените постигнаха срещу Борусия Дортмунд в четвъртфиналите, със сигурност показва, че отборът на Юрген Клоп има нужния характер и решителност, за да спечели турнира. Мнозина дори го считат за фаворит в него. 

Също така прави впечатление, че в състава на испанците има няколко футболисти, които вече са триумфирали в Лига Европа, а сега жадуват отново да покорят върха във втория по сила турнир на Европа. Един от тях е Денис Суарес, който миналата година бе част от състава на Севиля, а сега е във Виляреал.

В тима на Унай Емери обаче той не се чувстваше достатъчно важен, докато на "Ел Мадригал" вече се превърна в една от водещите фигури. Същевременно стана ясно, че ръководни фактори във Виляреал са потвърдили пред Cadena Ser, че Барселона ще се възползва от клаузата в договора между двата клуба и ще си върне Денис Суарес срещу компенсация от 3 милиона евро.

Треньорът на Барселона Луис Енрике иска да вземе на всяка цена в състава си Суарес. Наставникът на блаугранас е останал изключително впечатлен от изявите на 22-годишния футболист от началото на сезона с екипа на Виляреал. Жълтата подводница закупи правата на Денис Суарес за четири сезона, но Барселона все пак си запази важна клауза за откупуването му обратно през следващите три години.