Избраният за МВП на снощния двубой Ренато Санчес бе изключително доволен, след като помогна на Португалия да стигне до полуфиналите на Евро 2016. 

Халфът управда титулярното си място с изравнителен гол в 33-ата минута, а след това се разписа и при дузпите, за да помогне на иберийците да продължат към полуфиналите. 

Той се превърна в най-младия играч реализирал попадение в елиминации на турнира и в третия най-млад вкарал изобщо, след като отбеляза на 18 години 317 дни. По-млади от него, когато се разписа бяха Йохан Фонлантен (18 години и 141 дни през 2004) и Уейн Руни (18 години и 237 дни също през 2004-а). 

„Не започнахме добре, но пък не загубихме вяра в себе си. Успяхме да наваксаме изоставането си и да спечелим. Не мисля, че при дузпите става въпрос за късмет. Кристиано ни даде увереност, след като вкара първата и се радвам, че успях да вкарам след него” заяви новото попълнение на Байерн Мюнхен. 

„Индивидуалните постижения са нещо хубаво, но най-важен е отбора и без своите съотборници нямаше да успея да постигна това. Затова съм много доволен, че продължаваме напред, тъй като всички положиха сериозни усилия” добави той.