Интер продължава да изнемогва в Серия "А" и понесе трета поредна загуба, след като падна 1:2 при гостуването си на Аталанта. Победата бе в графата задължителна за "нерадзурите", които се сринаха до долната половина на класирането, но за целия мач имаха всичко на всичко едно голове положение и заслужено си тръгнаха с наведени глави от Бергамо.

Аталанта поведе с ранен гол на Мазиело, но индивидуален проблясък на Едер в началото на полувремето върна надеждите Интер, преди Пиния от дузпа да донесе успеха на Аталанта две минути преди края.

Така "нерадзурите" имат само точка в последните си четири мача и се сринаха до 13-то място. Нищо чудно това да доведе до уволнението на треньора Франк де Бур, който не успява да върне Интер сред челните места в първенството.


Интер започна много вяло двубоя и само след 10 минути игра вече губеше в резултата. Центриране на първа греда от корнер бе отклонено от Куртич на далечната, където Мазиело оставен сам от два метра заби топката в мрежата - 1:0. Изненадващо "нерадзурите" не реагираха по никакъв начин да на ранния удар.

Аталанта продължи да пресира съперника и овладя средата на терена. В 13-ата минута бергамаските бяха близо до втори гол, след като Конти стреля с глава, но този път Ханданович бе на място и спаси. В състава на Де Бур се усети липсата на плеймейкъра Евер Банега, който остана на пейката.

Повече от половин час Интер нямаше една свястна атака. Едер се нагърби със самостоятелен пробив и бе съборен в наказателното поле на домакините, но реферът Даниеле Довери остави играта да продължи.

В 35-ата минута Рафаел Толой опита с далечен удар да изненада Ханданович, който обаче отново се намеси адекватно и улови. В това време владеенето на топката бе 60% на 40% в полза на Аталанта, а едва в 40-ата минута Интер успя да отправи първия си удар по посока на вратата на съперника.

Шутът на Сантон от над 20 метра обаче твърде лек и неточен. В самия край на полувремето треньорът на бергамаските трябваше да направи принудителна смяна, след като Рафаел Толой получи разтежение и не можа да продължи мача.

На почивката Де Бур явно бе взел мерки и Интер бързо след подновяването на играта стигна до изравнителен гол. В 51-ата минута с фамозен удар от фаул от над 20 метра Едер намери горния ляв ъгъл на Бериша за 1:1. Заради простети треньорът на домакините Джан Пиеро Гасперини бе изгонен от скамейката.

Малко след това Перишич се пробва отново от дистанция, но този път Берише сигурно спаси. В 60-ата минута Ханданович на два пъти се намеси след удари на Конко с глава и Куртич от далечна дистанция.

Резервата Маурисио Пиния се включи силно в атаката на Аталанта и можеше да отново да даде преднина на своя отбор, но ударът му с глава бе право в ръцете на Ханданович.

След силното начало Интер отново сдаде инициативата и в тези минути трудно стигаше вратата на съперника. В 79-ата минута Интер създаде първото си чисто голово положение от игра за мача - Перишич намери на ждроб избита топка, но Бериша изби.

В 87-ата минута Давиде Сантон направи фатален шпагат, като съсече Кеси и реферът Довери отсъди дузпа. Пиния хладнокръвно отбеляза от бялата точка и донесе победата на Аталанта.

Аталанта - Интер 2:1

1:0 Мазиело 10
1:1 Едер 51
2:1 Пиния 88 - дузпа

Аталанта: Бериша, Толой (45+2 Конко), Калдара, Мазиело, Конти, Кеси, Фройлер, Драме, Куртич, Петаня (62 - Пиния), Гомес (80 - Галярдини)
Интер: Ханданович, Нагатомо (61 - Ансалди), Миранда, Мурийо, Сантон, Марио, Медел, Брозович (62 - Кондогбиа), Перишич, Едер (76 - Кандрева), Икарди

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Wofxl2Cz7uM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>