Реал Мадрид нямаше никакви проблеми в гостуването си на Културал Лионеса, а победата с 7:1 бе най-малкото, което отнесоха домакините. Марко Асенсио (32, 53) и Алваро Мората (46, 55) вкараха по два гола, но моментът на вечерта беше фамозното изпълнение на защитника Начо, който се разписа с прекрасна странична ножица в 68-та минута. Хамес Родригес пък се отчете с три асистенции в този мач от 4-тия кръг на турнира за Купата на Краля в Испания.

Напълно очаквано, реваншът на “Сантяго Бернабеу” на 30 ноември ще бъде протоколен, а Зинедин Зидан ще получи още една възможност да даде шанс на част от резервите си. 

За гостуването в Леон Зидан бе дал почивка на атомното си трио Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Карим Бензема, но Мората и Асенсио свършиха същата работа. 

Още в 6-та минута Джани Зуверлум си вкара автогол, след като Хамес Родригес отклони с глава центриране на Тони Кроос, а холандецът отклони топката в собствената си врата. Това беше 9-ти автогол за Реал Мадрид от 2014 година насам, като само Валенсия от испанските отбори се е облагодетелствал повече - 10. 

В 32-та минута “Кралете” се празнуваха още веднъж. Марко Асенсио получи хубаво подаване от Лукас Васкес и с премерен удар с левия крак вкара второто попадение за тима си. Това беше дебютен гол за Асенсио в турнира, след като направи същото за Суперкупата на Европа, в Ла Лига и в Шампионската лига. Той е и единственият испанец с голове в 4 различни турнира този сезон. 

Секунди след началото на второто полувреме Алваро Мората също успя да се разпише, след като беше изведен от Хамес и с удар с левия крак вкара топката между краката на Палатси. Асенсио продължи головата фиеста в 53-та минута с удар от 25 метра, при който стражът на домакините не се намеси никак адекватно. 

Само две минути по-късно резултатът вече бе 5:0, а Мората вкара от въздуха след центриране от дясно. Големият момент бе в 68-та минута. Централният защитник Начо беше намерен на границата на наказателното поле след центриране от дясно. Испанецът извъртя такава странична ножица, че и Зинедин Зидан би му завидял. Хамес Родригес дълго време се държеше за главата, невярващ какво е видял. 

Повече от 13 000 зрители по трибуните изригнаха в 84-та минута, когато Бенхамин Мартинес разстреля от воле Кико Касия след подаване отляво и отне правото на вратаря на Реал да запише “суха мрежа”. В добавеното време на срещата Мариано Диас засече с глава центриране на Васкес отдясно и реализира седмото попадение за тима си. 

Културал Леонеса - Реал Мадрид 1:7

0:1 Джани Зувелум 6-автогол

0:2 Марко Асенсио 32’

0:3 Алваро Мората 46’

0:4 Марко Асенсио 53’

0:5 Алваро Мората 55’

0:6 Начо 68’

1:6 Бенхамин Мартинес 84'

1:7 Мариано Диас

Културал Лионеса: Палатси, Зувелум, Форниес, Гонсалес, Бастос, Й. Гонсалес, Ортис, Колинас (55 - Мартинес), Мартинес (19 - Гарсия), Гайар, Суарес (62 - Туре)

Реал Мадрид: Касия, Карвахал (69 - Ковачич), Пепе, Начо, Данило (58 - Коентрао), Хамес, Кроос, Иско (63 - Мариано), Васкес, Асенсио, Мората

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/bVSpb6w4Lz8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>