Манчестър Юнайтед се изложи у дома срещу Уест Хям и двата тима врътнаха реми 1:1.

По този начин "червените дяволи" си запазиха 6-ото място в класирането с актив от 20 точки и не успяха да намалят изцяло изоставането си от Тотнъм. 

Освен това ремито отдалечава отбора на 8 точки от челната четворка. Интересно е да се отбележи, че Моуриньо бе изгонен от съдията, след като си позволи да изрита бутилките с вода, след жълт картон на Погба. 

Срещата бе от 13-ия кръг на Висшата лига и се игра на "Олд Трафорд", а гостите първи стигнаха до попадение чрез Сако във 2-ата минута.

Ибра обаче изравни в 21-ата минута и донесе ремито на тима си. 


Срещата започна по най-добрия възможен начин за лондончани и още във 2-ата минута Сако откри резултата в тяхна полза. Пайе центрира по превъзходен начин от фаул в наказателното поле и футболистът на гостуващия тим по прекрасен начин с глава засече топката във вратата на Де Хеа. 

Домакините запазиха самообладание и през следващите минути контролираха ситуацията на терена, но головите положения така и не идваха през първите минути след гола. Все пак обаче в 21-ата минута Ибрахимович успя да изравни. Шведският ветеран засече с глава центриране на Погба в наказателното поле и изравни.

Срещата продължи да бъде динамична, но през следващите минути нямаше чисти голови възможности, но в 28-ата минута на терена се случи нещо доста интересно. Жозе Моуриньо бе изгонен на трибуните. Той бе силно афектиран след жълтия картон, който бе показан на Погба, и изрита една от бутилките. Реферът не се церемони и му посочи трибуните. 

В 34-ата минута Лингард бе намерен на чудесна позиция от Ибрахимович в наказателното поле, но Кресуел му попречи да отправи точен удар и той изпрати топката над вратата.

Три минути след това пред Рашфорд се откри златен шанс, след като излезе сам срещу вратаря, но стреля доста нескопосано и Рандолф успя с крак да спаси вратата си.

До почивката за Юнайтед Ибра пропусна страхотен шанс, след като от няколко метра прати топката малко встрани вратата, а шведът отново бе в светлините на прожекторите в продължението преди почивката, след като след него удар Огбона по фантастичен начин попречи на топката да влезе във вратата.

Няколко минути след почивката Сако почти вкара втория си гол в мача, но от идеална позиция с глава прати кълбото на горната част, на мрежата. 

В 58-ата минута и Ланцини имаше добра възможност да вкара за "чуковете", но предпочете да подава и в крайна сметка защитата на Юнайтед успя да се намеси. 

Десетина минути след това Руни опита късмета си от дистанция, но топката не намери очертанията на вратата. 

В 74-ата минута Лингард отправи много хубав удар от дъгата, който бе доста силен, но Рандолф без абсолютно никакви проблеми улови кълбото.

Три минути след това Мхитарян отбеляза попадение, но Лингард бе в засада и в крайна сметка попадението не бе зачетено.  

Натискът на домакините стана много силен и последва и много добър удар на Погба, който затрудни максимално Рандолф, но все пак стражът отново бе перфектен. 

Пет минути преди края на редовното време Флетчър можеше да донесе успеха на гостите, но ударът му от малък ъгъл бе спасен по страхотен начин от Де Хеа. До края нямаше повече голове. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - УЕСТ ХЯМ 1:1
0:1 Сако 2
1:1 Ибрахимович 21

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Дармиан, Рохо, Джоунс, Валенсия, Мата (65 - Мхитарян), Ерера, Погба, Лингард, Ибрахимович, Рашфорд (65 - Руни)

Уест Хям: Рандолф, Колинс, Огбона, Кресуел, Пайе, Нобъл, Куяте, Антонио, Обианг, Ланцини, Сако (66 - Флетчър)

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/S6hPvsxG6HA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/T5NhbaN_E_A" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>