Раджа Наингола заяви категорично, че Рома може да победи всеки отбор от света, ако играе по същия начин. Белгиецът заяви още, че “вълците” могат да спечелят три купи още този сезон. 

В момента Рома е на 7 точки зад Ювентус в класирането, а освен това ще играе полуфинал в Купата на Италия и осминафинал в Лига Европа. 

“Не очаквах да победим с такава разлика Виляреал като гост, защото в последните години те се представят на много високо ниво. Но това е футболът, ние играхме много добре. И все пак не мисля, че това не беше най-добрият ни мач, но се възползвахме от всяко от положенията си. Беше страхотен мач и победа с 4:0 като гост, после за реванша ни беше леко. Важното беше, че се класирахме.  

Все още сме в играта да спечелим три трофея този сезон, но засега сме фокусирани в първенството. Да си фаворит е винаги трудно, защото напрежението е по-голямо. Така е в Купата на Италия. Но ние имаме много добър отбор и трябва да вярваме в нашите качества. Ако играем нашата си игра, можем да победим всеки отбор. 

Сега ще играем с Лион на осминафиналите в Лига Европа. Жребият не е много добър, защото искахме да срещнем по-слаб отбор. Ние обаче трябва да побеждаваме всеки съперник, ако искаме да спечелим”, каза Наинголан в интервю за сайта на УЕФА. 

Нинджата коментира и качествата на съотборника си Един Джеко. “Никой от нас не е имал съмнения към него. Миналият сезон не беше толкова добър като този. Но да играеш в Италия не е лесно, а всички знаехме, че той е много добър нападател. Просто нямаше късмет. Подготовката му не беше на ниво, което беше голям проблем. 

Разбира се, ако трябваше да избирам един Джеко, то това щеше да е този от този сезон. Много е важен за нас, знае как да пази топката, добър технически е и подава добре. Завършен нападател и съм щастлив, че е при нас”, каза още Наинголан.