Лас Палмас – Барселона, двубой от 25-ия кръг на Примера дивисион, „Естадио де Гран Канария”, 17,00 часа

Групата на Лас Палмас: 
Хави Варас, Лисоаин, Давид Гарсия, Артилес, Хави Гаридо, Педро Бихас, Анхел Лопес, Висенте, Момо, Ернан, Валерон, Наузет, Меса, Ел Жар, Хосе, Виера, Араухо, Тана

Наказан Мубарак
Контузени: Дани Кастеяно, Хави Кастеяно, Симон, Монторо, Гомес 

Групата на Барселона: 
Браво, Тер Стеген, Пике, Дани Алвес, Масчерано, Бартра, Жорди Алба, Видал, Вермаелен, Матьо, Сержи Роберто, Ракитич, Бускетс, Арда Туран, Иниеста, Суарес, Неймар, Меси, Мунир, Сандро

Контузен Рафиня
Наказан Бускетс
Извън групата: Пике, Адриано, Масип, Дългас

Прогноза

Вече с аванс от 6 точки в класирането Барселона се чувства по-спокойно на върха в подреждането преди гостуването си на още един закъсал тим – Лас Палмас. 

Островитяните са в зоната на изпадащите, но със сигурност хората на Луис Енрике не трябва да допускат подценяване и да подходят сериозно, защото това е мач, който на всяка цена трябва да бъде спечелен. 

През декември, след като тимът срази Реал с 4:0 и се откъсна отново напред, направи две поредни равенства в първенството, губейки 4 точки и разделяйки се с по-голямата част от преднината си. 

Все пак отборът може би ще има една наум за предстоящата визита на Арсенал в Шампионската лига, така че е възможно играчите да опитат да спестят малко от силите си, а и треньорът е възможно да направи някои промени в състава, както бе в сряда срещу Хихон. 

Домакините от Канарските острови все пак са спечелили повечето си точки на своя стадион – 18 от 21, което показва, че домакинската им форма не трябва да бъде подценявана. 

От друга страна отбелязването на голове остава сериозен проблем, като отборът е релизирал едва 23 гола до момента. За сравнение Луис Суарес има повече – 24, така че в това отношение нещата изглеждат ясни. 

Разликата в класите изглежда твърде сериозна, за да се очаква някаква изненада и Барса би трябвало да постигне нова победа, макар и едва ли тя ще много убедителна. По-вероятно е аванс за гостите, след което те да контролират нещата и стремеж да запазят и малко сили за сблъсъка с Артилеристите.  

Резултат: Лас Палмас – Барселона    0:2